vineri, 24 septembrie 2010 | By: andra_30_tm

Ce este meditatia?

Ce este meditatia?

Exista diferite tipuri de meditatie, rugaciunea fiind, probabil, cea mai cunoscuta, dar mai exista si meditatia transcedentala, meditatia bazata pe atentie si, din traditiile estice, meditatia Zen, meditatia budista si taoista.
Meditatia cuprinde diverse metode precum:
  • o pozitie in care corpul este imobilizat si atentia este controlata (ex.: Zazen, Vipassana);
  • practici expresive, in care corpul este lasat liber si orice se poate intampla (ex.: yoga Siddha, meditatia haotica a lui Rajneesh);
  • practicarea vizualizarii activitatilor zilnice cu deosebita atentie (ex.: Mahamudra, Shikan Taza, practica de “auto-amintire” a lui Gurdjieff).
Toate aceste practici au ceva in comun: toate se concentreaza pe linistirea mintii ocupate. Intentia nu este indepartarea stimulilor, ci concentrarea directa asupra unui element vindecator, un sunet, un cuvant, o imagine sau respiratia cuiva. Atunci cand mintea este “umpluta” cu sentimentul de calm si pace nu isi poate face de cap si nu se poate ingrijora, stresa sau intra in depresie.
Potrivit doctorului Joan Borysenko, o pionera in domeniul medicinei mintii si corpului, meditatia poate fi definita, in linii mari, ca orice activitate care pastreaza atentia ancorata intr-un mod placut de momentul prezent. Cand mintea este calma si concentrata asupra prezentului nu reactioneaza nici la amintiri din trecut, nici nu este preocupata cu planuri pentru viitor, adica cele doua surse ale stresului cronic, despre care s-a demonstrat ca are un impact foarte mare asupra sanatatii. Meditatia ne ajuta sa ne indepartam de identificarea cu “scenariile mintii”.
Tipuri de meditatie
Toate tehnicile de meditatie pot fi grupate in 2 categorii de baza:
  • Meditatia inclinata spre concentrare
  • Meditatia bazata pe atentie

Meditatia inclinata spre concentrare
focalizeaza atentia asupra respiratiei, unei imagini sau sunet (mantra), cu scopul de a incetini mintea si a permite o mai mare constientizare si claritate. Se aseamana cu o lentila a unei camere: ne limitam obiectivul la aria selectata.
Cea mai simpla forma de meditatie prin concentrare este sa stam linistiti si sa ne concentram atentia asupra respiratiei. Practicienii de yoga si de meditatie cred ca exista o corelatie directa intre respiratia unei persoane si starea sa mentala. Spre exemplu, atunci cand o persoana este agitata, inspaimantata sau distrasa, respiratia va tinde sa fie rapida, neregulata si superficiala. Pe de alta parte, atunci cand mintea este calma, concentrata si odihnita, respiratia va fi lenta, adanca si regulata. Concentrand mintea pe ritmul continuu al inhalarii si expirarii obtineti un obiectiv natural pentru meditatie. Pe masura ce focalizati concentrarea asupra respiratiei, mintea va deveni absorbita de ritmul inpirarii si expirarii. Rezultatul va fi o respiratie mai lenta si mai adanca, implicit mintea devenind mai linistita si mai constienta.
Meditatia bazata pe atentie, potrivit dr. Borysenko, “implica trezirea atentiei pentru a deveni constienti de parada in continua trecere de sentimente, imagini, ganduri, sunete, mirosuri si asa mai departe, fara a ne gandi de fapt la ele”. Persoana sta linistita si este pur si simplu martora la orice ar trece prin minte, fara a reactiona sau a se implica in gandurile, amintirile, grijile sau imaginile respective. Acest lucru ajuta la calmare, clarificare si o stare mentala non-reactiva. Meditatia bazata pe atentie poate fi comparata cu niste lentile cu unghi larg. In loc sa ingustam vederea catre ariile selectate, asa cum se intampla in meditatia prin concentrare, suntem constienti de intregul teren.
Puterile vindecatoare ale meditatiei
Cercetarile au demonstrat ca meditatia poate contribui la starea de bine psihologica si fiziologica a unei persoane. Acest lucru se datoreaza faptului ca aduce creierul in starea alfa, adica nivelul subconstientului care promoveaza starea de vindecare.
Exista dovezi stiintifice despre faptul ca meditatia poate reduce tensiunea arteriala si poate alina durerea si stresul.
Beneficiile practicarii pe termen lung a meditatiei asupra sanatatii pot fi clasificate in 3 categorii: fiziologice, psihologice si spirituale. Majoritatea persoanelor care practica meditatia o fac pentru a reduce stresul, nelinistea, furia si alte emotii negative. Din ce in ce mai mult, medicii prescriu meditatia ca parte a tratamentului pentru un numar mare si in crestere de afectiuni medicale.
luni, 20 septembrie 2010 | By: andra_30_tm

Steaua sufletului


Steaua Sufletului se gaseste la aproximativ 15 cm deasupra capului. Ea este vazuta de clarvazatori ca fiind o scanteie ce radiaza lumina in jurul ei. Cu cat lucram si ne concentram mai mult asupra ei, cu atat ea devine mai stralucitoare si mai mare in diametru. Ea este unita cu sufletul, mai intai printr-un firicel de lumina si mai apoi, cu cat lucram mai mult si se realizeaza uniunea personalitatii cu sufletul, printr-un “pod curcubeu”, o banda larga de energie multicolora ce coboara prin canalul central.


Steaua Sufletului reprezinta un pod intre esenta impersonala si realitatea personala. Steaua Sufletului lucreaza ca un transformator, pentru a modela vibratia inalta a energiei si informatiilor aduse pe pamant din planurile spirituale, la un nivel care poate fi asimilat in existenta/dimensiun ea noastra fizica. Prin aceasta chakra se creste vibratia si frecventa celulelor si atomilor corpului.



Activarea Stelei Sufletului ne permite sa intelegem interconexiunea tuturor lucrurilor si ne dezvolta sentimente de iubire neconditionata si compasiune. Totodata, dupa activarea acesteia, se dezvolta accesul la Suflet, dar si la o comunicare mai profunda cu acesta.


Primul pas in orice munca spirituala este sa efectuati invocatia sufletului. Mantra Sufletului este un instrument care va va identifica pe cel ce sunteti cu adevarat, aducand aceasta realitate in taramurile superioare, celeste dar si cele umane, pamantene in toate campurile (fizic, mental,
emotional) ce alcatuiesc personalitatea. Aceasta este o identificare constienta cu ceea ce reprezentati si cu intentia de a aduce aceasta realitate in planurie vizibile.


Cand folositi Mantra Sufletului, centrati-va atentia pe locul unde se afla aceasta (la 15cm deasupra capului), apoi rostiti cu voce ferma, in gand afirmatiile. Cu fiecare afirmatie Steaua Sufletului raspunde. Mantra Sufletului este urmatoarea: ” Eu sunt Monada. Eu sunt Sufletul. Eu sunt
Lumina Divina. Eu Sunt lubirea. Eu sunt intentia, Eu sunt modelul perfect.”


1. Eu sunt Sufletul – afirmatie care va aduce identificarea cu Sufletul. Steaua Sufletului creste in marime, stralucire si radiere, iar canalul central incepe sa se umple cu focul curcubeu. Aceasta afirrnatie aduce identificarea cu Sufletul.


2. Eu sunt Lumina Divina – afirmatia acceseaza supraconstientul, iar focul curcubeu continua sa curga in canalul central, sa-l umple


3. Eu Sunt iubirea – afirmatia acceseaza iubirea spirituala. O culoare trandafirie, roz se revarsa din inima Stelei Sufletului inundand canalul central


4. Eu sunt intentia – acceseaza intentia, vointa spirituala. Culorile rosu aprins (clar, stralucitor) , violet, alb si albastru-indigo, incep sa se reverse si sa umple canalul central


5. Eu sunt modelul perfect – aceasta ultima afirmatie semnifica faptul ca ati venit in viata prezenta cu un scop precis al sufletului, iar acesta va va fi revelat; Cei sapte centri energetici care se afla de-a lungul coloanei vertebrale se intensifica. Podul curcubeu, reprezentat de canalul central este un pod, o legatura de energie si constiinta intre spirit si materie. Este canalul, conducta prin care viata spiritului si constiinta sufletului circula.




Construirea Canalului Central



1. Centrati-va atentia pe Steaua Sufletului, situata la 15 cm deasupra capului dumneavoastra. Imaginati-va ca aceasta este luminoasa si stralucitoare ca un soare. Cu timpul o sa simtiti cum Steaua Sufletului incepe sa straluceasca si sa radieze lumina


2. Invocati Mantra Sufletului de trei ori. ” Eu sunt Monada. Eu sunt Sufletul. Eu sunt Lumina Divina. Eu Sunt lubirea. Eu sunt lntentia. Eu sunt modelul perfect.” Faceti pauza dupa fiecare afirmatie si incercati sa simtiti curgerea luminii



3. Mutati acum Steaua Sufletului in fata durnneavoastra la circa 30 cm in fata ochiului al treilea. Apoi aduceti Steaua Sufletului in centrul capului, in canalul central, si apoi in sus, pana deasupra capului durnneavoastra, la locul ei initial. Miscarea sa fie foarte inceata deoarece “arde” blocajele ce impiedica curgerea energiiilor superioare prin canal.


4. Repetati acest proces al crearii triunghiului cu al treilea ochi, de cateva ori.


5. Repetati acest proces cu celelalte chakre principale precum si cu chakrele, genunchilor, talpilor picioarelor si cu Steaua Parnantului (aflata la aproximativ 10-15 cm sub picioare)




Crearea canalului central trebuie facuta in totalitate. Nu este indicat sa ne oprim pana nu finalizam toate etapele. Daca ai ajuns de exemplu in zona chakrei plexului solar si te hotarasti sa renunti, energia se va concentra in acea zona cauzand blocaje energetice. Intreaga meditatie dureaza cam 15-20 min si este indicat sa se faca zilnic timp de aproximativ 2 luni de zile. Cam atat s-a estimat ca dureaza sa se creeze canalul central, in functie de evolutia spiritual-energetic a a fiecarui practicant. Cand Canalul Central va ajunge sa se dezvolte la cel putin 2.5 cm in diametru, o cascada de energie de culoare multicolora (curcubeu), va putea fi vizualizata de clarvazatori in interiorul canalulului central. De aici si numele de “Pod Curcubeu” Portiunea Podului Curcubeu care incepe cu Ch7 si se termina la Ch1 se numeste Sushumna.



Largirea Canalului Central



1. Spuneti Mantra Sufletului de trei ori .” Eu sunt Monada. Eu sunt Sufletul. Eu sunt Lumina Divina. Eu Sunt lubirea. Eu sunt intentia. Eu sunt modelul perfect.”


2. Construiti un triunghi mare mutand Steaua Sufletului in jos, in diagonala, itntr-o pozitie situata la circa 30 cm in fata Stelei Pamant. Apoi mutati Steaua Sufletului in centrul canalului central.


3. Incepeti sa miscati Steaua Sufletului in sus in sensul acelor de ceasornic (orar), dezvoltand astfel canalul central pana la diametrul dorit.


4. Se vor realiza 3-5 triunghiuri mari in fiecare sesiune de lucru pentru largirea canalului central



5. Invocati vortexul spiritual timp de 5-10 min (vezi mai jos)


6. Finalizati meditatia rostind Marea lnvocatie : “Din punctul de lumina din mintea lui Dumnezeu, fie ca Lumina sa se reverse in mintile oamenilor. Lumina sa coboare pe pamant. Din punctul de lubire aflat in inima lui Dumnezeu, fie ca lubirea sa se reverse in inimile oamenilor. Din centrul unde Voia, lntentia lui Dumnezeu este cunoscuta, telul divin sa indrume vointa oamenilor, scopul pe care Maestrii il cunosc si-I slujesc. Din centrul pe care-I numim Umanitate, fie ca planul Iubirii si Luminii sa se realizeze si sa sigileze usa separarii. Fie ca Lumina, lubirea si Puterea, sa restabileasca Planul Divin pe Parnant”.


Se va executa acesta tehnica de 2 ori pe zi timp de 3-4 saptamani pentru a expanda canalul central pana la diametrul de 2.5 cm. Dupa largirea Canalului Central se poate trece la etapa a 2-a, etapa curatarii.




Vortexul spiritual



Este o unealta a Sufletului ce poate fi invocata ori de cate ori simtiti nevoia de purificare energetica, protectie si crestere a vibratiei. Intregul proces de creare a Canalului Central prin tehnicile Stelei Sufletului scoate la suprafata impuritati energetice ce trebuiesc eliminate din aura voastra la finalul fiecarei meditatii. Vortexul spiritual poate fi folosit si pentru eliminarea din campurile aurei a oricaror energii negative adunate in timpul zilei. Scopul acestei meditatii este sa elirninati toate deseurile psihice, formele negative de gandire, energia stagnanta sau blocata din campul dumneavoastra energetic.



1. Spuneti Mantra Sufletului de trei ori :” Eu sunt Monada. Eu sunt Sufletul. Eu sunt Lumina Divina. Eu Sunt lubirea. Eu sunt intentia, Eu sunt modelul perfect.”


2. Spuneti mental: “In intelepciunea sufletului invoc vortexul spiritual”.


3. Vizualizati o tornada de energie alba ce se invarte in sens orar. Acest vortex de energie coboara pe axul Canalului Central adunand toate impuritatile energetice si curatind canalul de orice reziduu energetic.


4. Vizualizati cum vortexul se misca de sus in jos pana in Pamant, ducand cu el in fundul pamantului toate impuritatile adunate din aura
Efectuati acest exercitiu circa 4-5 minute sau pana cand simtiti ca aura dumneavoastra este purificata.




Cand este recomandata folosirea acestei metode:



a) La finalul fiecarei sesiuni de lucru cu Steaua Sufletului / canalul central

b) Dupa o sesiune de terapie pe o alta persoana

c) Pentru a invoca acele calitati specifice energiei Sufletului

e) Pentru protectie si curatare

f) La sfarsitul unei zile de munca, dupa ce ati ajuns acasa.



Cand Canalul Central este complet construit si largit la diametrul de 2.5cm, el este folosit imediat de catre Suflet pentru a canaliza toate energiile si fortele din dimensiunile spirituale superioare.


Exercitiul de centrare, purificare si aliniere zilnica



1. Spuneti Mantra Sufletului de trei ori:” Eu sunt Monada. Eu sunt Sufletul. Eu sunt Lumina Divina. Eu Sunt lubirea. Eu sunt intentia. Eu sunt modelul perfect!” Simtiti cum lumina de la Steaua Sufletului coboara in dumneavoastra, in fiecare celula si atom.


2. Construiti un triunghi mare mutand Steaua Sufletului in diagonala in jos intr-o pozitie situata la circa 30 cm in fata Stelei Pamant. Apoi mutati Steaua Sufletului in centrul canalului central.


3. Incepeti sa miscati Steaua Sufletului in sus, prin canalul central, in sensul acelor de ceasornic (orar), dezvoltandu- l astfel pana la diametrul dorit si apoi pana la locul Stelei Sufletului.


4. Mutati apoi Steaua Sufletului prin interiorul canalului central direct spre Steaua Pamant. Aduceti apoi Steaua Sufletului de la Steaua Pamant la locul unde se afla Steaua Sufletului.


5. lnvocati vortexul spiritual, si efectuati tehnica pentru 5 minute: “In intelepciunea sufletului invoc vortexul spiritual”.


6. Cereti indrumare zilnica spunand mental: “In intelepciunea sufletului, pentru a servi scopului acestuia, primesc ceea ce am nevoie de la Sursa Luminii, lubirii si Puterii.”


7. Spuneti mental o mantra, rugaciune sau invocatie pe care o simtiti apropiata caii dumneavoastra spirituale.
MANTRE TIBETANE
Mesaj  Atena la data de Mier Mar 11, 2009 11:48 am
*(HARE) OM MANI PADME HUM (HUNG) --- mantra universala care invoca fortele lui Buddha, utilizata pentru purificarea gandurilor si eliminarea extenuarii psihice si fizice.

*OM SRI KALI NAMAH --- mantra ce distruge negativitatea din subconstient si din jurul campului bio-energetic.

*OM (SRI) NAMAH SHIVAYA --- mantra ce distruge negativitatea din subconstient.

*OM SRI AGNI NAMAH SRI RAM DJAIA RAM DJAIA DJAIA RAM OM SRI GURIA AGNI DJAIA RAM --- mantra ce invoca imensele forte ale elementului FOC.

*NARHIA GIARMIATOSH BUDDHA THARIRUPA --- mantra care invoca forta lui Budhha.

*OM BUDDHA AMITABHA BUDDHA AMITAIUSA ---mantra care invoca forta lui Budhha.

*BUDDHA-AMITHABHA-BUDDHA-AMMTAIUSA --- mantra ce invoca ajutorul lui Buddha.

*OM-SHRI-GURU-NAMASTE-OM --- mantra care invoca contactul cu Marele Invatator

*ALAUM-RAUM-OM --- mantra care anuleza conflictele.

*KASTONAI LAPIASTERIUM-MANTO --- mantra ce confera forta energiei psihice si fizice.

MANTRELE ELEMENTELOR SI SUPRA-ELEMENTELOR:
(Elementele complementare se echilibreaza reciproc: de exemplu, excesul de apa este echilibrat de pamant si invers, focul echilibreaza excesul de apa, aerul echilibreaza focul, echilibrul elementului pamant, depinde de armonia dintre elementele foc, aer, apa, iar eterul de armonia celor 4, LUMINA este generata de foc, etc.)

*1. Pamant - mantra: OM LAM AOUM LAM.

*2. Apa - mantra: OM VAM AOUM VAM

*3. Foc - mantra: OM RAM AOUM RAM

*4. Aer - mantra: OM YAM AOUM YAM

*5. Ether-Akasha - mantra: OM HAM AOUM HAM

*6. LUMINA - mantra: OM HAM-KSHAM AOUM
HAM-KSHAM (se pronunta Kersham)

*7. GAND - mantra: OM AUM AOUM AUM

SAT NAM - ADEVAR (dincolo de spatiu si timp)
SO (inspiratie) HAM (expiratie) -
Viata/Moarte, Lumina/Umbra, Yin/Yang

(nota*: ATENTIE!!! Aceste mantre trebuie a fi pronuntate exprimand iubirea neconditionata fata de elemente! Invocarea din teama sau in scopul cererilor in folosul personal/egoist, este activitate de magie neagra/atac psihotronic!!! )

MANTRA CARE PURIFICA TOATE CHAKRELE POTENTANDU-LE FORTA:
http://dacia.forumotion.net/ezoterism-f6/mantra-purifica-toate-chakrele-potentandu-le-forta-t175.htm

MANIFESTAREA BIPOLARA A CELOR 4 ELEMENTE IN COMPORTAMENTUL UMAN:
http://dacia.forumotion.net/ezoterism-f6/manifestarea-bipolara-a-celor-4-elemente-in-comportamentul-uman-t275.htm

Puternicele simboluri din pătratele HO TU şi LO SHU

SUBTILITăţI FENG SHUI: LILLIAN TOO expune subtilităţile practicii Feng Shui, simplificând pentru viaţa modernă unele dintre aspectele esenţiale ale acestei deprinderi antice.
Din anticul Feng Shui au ajuns până la noi legende referitoare la două diagrame matematice, despre care se spune că reprezintă energiile Universului. În terminologia Feng Shui, aceste diagrame se numesc pătratele Ho Tu şi Lo Shu, iar ele cuprind aranjamente numerice care dezvăluie multe secrete ale Feng Shui-ului temporal şi spaţial. Aranjamentul cifrelor relevă şi mişcări care, de-a lungul timpului, au devenit puternice simboluri ale protecţiei.
Legenda spune că, prin mileniul al V-lea î.Hr., legendarul înte-meietor al Chinei, împăratul Fu Hsi, se plimba de-a lungul Fluviului Galben, când a ieşit din ape un superb cal alb. Nu era un cal ca oricare altul, căci capul îi era de dragon şi avea pe trunchi un model cu puncte albe şi negre. Această diagramă de puncte a ajuns să fie cunoscută ca Ho Tu sau „harta fluviului“. Diagrama de puncte a fost transformată în patru seturi de combinaţii a câte 2 numere, în punctele cardinale nord, sud, est şi vest.
Astfel, 9 din sud a făcut pereche cu 4, iar 3 din est a făcut pereche cu 8. Apoi, 1 din nord a făcut pereche cu 6, iar 7 din vest a făcut pereche cu 2. În centru se afla numărul 5.
Combinaţiile numerice din Ho Tu aveau să dezvăluie mai târziu multe secrete din sistemul Zuan Kong al Feng Shui-ului stelelor zburătoare, adică din formulele ce permit practicianului Feng Shui să creeze sistemele complete ale Feng Shui-ului temporal şi spaţial. Numerele din Ho Tu sunt însă legate şi de un al doilea set de numere.
Acesta este pătratul numeric Lo Shu, care a apărut şi el ca diagramă de puncte, dar cu 2000 de ani mai târziu, pe vremea dinastiei Hsia. De data aceasta, diagrama de puncte s-a arătat pe spatele unei ţestoase ieşite din Fluviul Lo. De aceea, diagrama de puncte albe şi negre a ajuns să fie cunoscută ca „pătratul Lo Shu“.
Pătratul este baza tuturor interpretărilor chi-ului în Feng Shui-ul formulelor busolei. Lo Shu relevă deplasările şi modificările acestei energii de-a lungul timpului şi ocupă un loc de cinste între formulele şi metodele Feng Shui avansate.
Atât originile lui Ho Tu, cât şi ale lui Lo Shu sunt, cu siguranţă, misterioase, învăluite în legendă, dar ele ne arată asocieri importante cu fiinţele celeste din panteonul chinezesc, calul-dragon şi ţestoasa.
Mai important, aceste diagrame conţin, în plus, simboluri puternice ale protecţiei şi energizării, iar de-a lungul secolelor cărturarii le-au adăugat tomuri de interpretări de o complexitate progresivă şi uluitor de pătrunzătoare asupra numerologiei înrădăcinate în cele două diagrame matematice de puncte.

SVASTICA

Cele două pătrate nu sunt nişte diagrame independente. Succesiunea, combinaţia şi aranjamentul numerelor de la 1 la 9 în ambele pătrate sunt, evident, interrelaţionate. Combinându-le, vedem cum apare un simbol puternic şi misterios, simbol asociat vreme îndelungată cu budismul, dar care, în ultimii ani, a ajuns legat de cel ce a fost, poate, cel mai temut dictator din secolul al XX-lea – omul care a provocat moartea a milioane şi milioane de oameni. Mă refer, bineînţeles, la svastică, emblema partidului nazist german şi a lui Hitler.


Simbolul nazismului german se mişcă în sens orar şi a fost transformat în simbol de Foc, cu vârfurile în sus
Combinând Ho Tu cu Lo Shu obţinem o svastică întoarsă spre stânga. În plus, se consideră că mişcarea acestei svastici este în sens antiorar. Este un simbol budist, dar taoiştii care îl folosesc îl privesc ca pe un simbol protector extrem de puternic. Se spune că mişcarea antiorară arată viitorul şi reprezintă energia cerească.


Svastikah hindusă,asemenea simbolului budist, se roteşte în sens antiorar, arătând viitorul, şi este un puternic simbol al protecţiei
Desigur, svastica a adus o putere imensă naziştilor, dar, din cauză că aceştia i-au folosit forţa pentru a provoca moarte şi distrugere, puterea lor nu a fost de durată. Mai semnificativ, svastica nazistă se mişcă în sens orar, spre deosebire de varianta taoistă, care se mişcă în sens antiorar. Iar svastica nazistă a fost convertită în simbol de Foc, cu vârfurile în sus.
Svastica NU a apărut ca simbol nazist al urii. Interesant este că SVASTICă derivă din sanscritul SVASTIKAH, care înseamnă „a fi norocos“. În ilustraţia de mai jos apare svastikah hindusă. Se observă că aceasta se roteşte în sens antiorar şi este foarte asemănătoare cu simbolul budist. În plus, este pătrată, nu ascuţită, ca simbolul nazist.

PECETEA

Experţii Feng Shui indică un alt simbol puternic al protecţiei, acesta derivat din pătratul Lo Shu. Se crede că el atrage un noroc Feng Shui enorm de-a lungul timpului, făcând ca persoanele care îl etalează, îl poartă sau îl introduc cumva în spaţiul lor să se bucure mereu de beneficiile unei energii pozitive. Se spune că acest simbol învinge capriciile timpului, dizarmoniile dintre Yin şi Yang, precum şi dezechilibrele produse de carenţa sau excesul vreunui element.
În ştiinţele ezoterice chi-neze, acest simbol este similar cu emblema celor Nouă Împăraţi. În literatura sanscrită, pecetea invocă binecuvântările sfinţilor, atrage norocul, fereşte de deochi şi ţine la distanţă gândurile invidioase. Adepţii Cabalei o numesc Pecetea lui Saturn.
În cercurile Feng Shui, aceste două simboluri sunt renumite ca puternice simboluri ale protecţiei Feng Shui-ului bun.
Le puteţi desena şi păstra aproape, pentru a atrage norocul şi pro-tec-ţia, sau le puteţi purta pe corp, sub formă de bijuterii.

MAGIA NUMERELOR DIN LO SHU ŞI HO TU

  1. Oricare trei numere din aranjament, adunate pe verticală, pe orizontală sau pe diagonală, dau suma 15, care este numărul de nopţi necesare lunii noi pentru a se transforma în lună plină. 15 este numărul de zile ale unui ciclu lunar de creştere sau descreştere, deci este un număr foarte semnificativ în Feng Shui-ul temporal.
  2. În aranjamentul cifrelor putem descoperi puternicul semn al peceţii. Acesta este un simbol reputat al protecţiei divine, ce apare şi în tradiţiile altor culturi.
  3. Din pătratul Lo Shu se pot desprinde numerele din Ho Tu, din care se schiţează svastica întoarsă spre stânga. Această mişcare antiorară a svasticii exprimă viitorul. Cartea Transformărilor o descrie astfel: „Mişcarea orară este cumulativă şi expansivă, manifestând cele trecute. Mişcarea opusă, spre înapoi, reflectă viitorul şi, pe măsură ce ea se desfăşoară, capătă formă seminţele viitorului. A cunoaşte această mişcare înseamnă a cunoaşte viitorul. În termeni simbolici, dacă vom înţelege cum se strânge copacul în sămânţă, vom înţelege cu siguranţă transformarea viitoare a seminţei în copac.“
  4. În combinaţiile din Ho Tu, se observă că pivotul este numărul 5. Cele patru seturi de combinaţii din Ho Tu au nevoie de 5 pentru a lua naştere. Astfel, 1 plus 5 fac 6, deci 1 şi 6 constituie o combinaţie. 2 plus 5 dă 7, deci 2 şi 7 formează altă combinaţie. 3 plus 5 egal 8, deci 3 şi 8 sunt a treia combinaţie, iar 4 plus 5 fac 9, deci 4 şi 9 sunt ultima combinaţie.

MANTRE SACRE: Puterea sunetelor simbolice

Mantrele reprezintă sunete sacre, simbolizând puterea divină a celui mai înalt nivel de conştiinţă din noi toţi. Aceste incantaţii sfinte îşi au originea în limba sanscrită, crezându-se că au fost transmise direct de zeităţile buddha. Puterea invocată de mantre este nelimitată în ceea ce priveşte beneficiile pe care le aduce, deşi modul său de manifestare depinde de mintea persoanei care le recită. Contextul în care sunt incantate, scrise ori aşezate în contact cu pielea joacă şi el un rol important în forţa benefică pe care o transmit.

Toate mantrele sacre deţin o mare putere, însă fiecare mantră aduce beneficii diferite. Budiştii cred că există incantaţii importante, a căror intonare, scriere sau purtare în contact cu pielea protejează omul, purtându-l către niveluri tot mai înalte de conştienţă. Vă prezentăm aici două dintre aceste mantre incredibil de puternice.

Prima dintre ele, mantra pentru îndeplinirea dorinţelor (OM PADMO USHNISHA VIMALE HUM PHAT), poate fi recitată pentru orice aspiraţii, scopuri, dorinţe sau probleme. Vă puteţi îndeplini orice năzuinţă, cu condiţia să vă gândiţi la binele general şi să nu faceţi rău altora. Această mantră poate fi recitată sau scrisă pentru a vă aduce mai multă fericire, o viaţă mai bună şi o conştiinţă mai liniştită, pentru împlinirea spirituală, emoţională, mentală, fizică sau materială. Aşadar, o puteţi recita pentru dragoste, căsătorie, relaţii, copii, sănătate, carieră, succes, afaceri, bogăţie sau prosperitate. Această mantră poate fi recitată, scrisă ori purtată pe corp pentru îndeplinirea oricărui ţel sau dorinţe meritorii.

Mantra ce purifică 100.000 de eoni de karma negativă (OM HANU PHASHA BHARA HE YE SVAHA) se foloseşte pentru combaterea tuturor ghinioanelor din viaţa voastră, tuturor obstacolelor din calea succesului şi tuturor stărilor negative cu care vă confruntaţi. Simplul fapt de a vedea această mantră aduce alinare, deci priviţi-o o vreme, apoi închideţi ochii pentru a vă asigura că v-aţi întipărit în minte imaginea ei. Este o practică purificatoare extrem de puternică şi merită să depuneţi eforturi reale pentru a o realiza.

Cum funcţionează mantrele?
Mantrele lucrează neutralizând, depăşind şi vindecând karma dificilă. Ele constituie o puternică metodă de alinare a suferinţelor, de înlăturare a obstacolelor şi de soluţionare a crizelor. Aduc claritatea acolo unde era confuzie şi tămăduirea în locul bolii. Indiferent dacă afecţiunea voastră este provocată de un dezechilibru fizic, emoţional, mental sau spiritual, mantrele aduc calmul şi relaxarea, îmbunătăţindu-vă astfel situaţia.

Dacă veţi începe să recitaţi mantre cu regularitate, eventual o mala (108 incantaţii) pe zi, veţi începe să aveţi o stare psihică mai calmă şi mai liniştită. Nu contează dacă nu ştiţi să meditaţi. Recitarea sau scrierea mantrelor constituie în sine o stare meditativă. Cu timpul, veţi sesiza o diferenţă în modul în care vă funcţionează mintea.

Vă veţi acutiza percepţia asupra realităţii şi, cu timpul, vă va scădea tendinţa de a vă îngrijora. Veţi găsi spontan răspunsurile şi soluţiile la probleme; veţi începe să vă simţiţi mai fericiţi şi mai veseli.

Recitându-vă mantra, începeţi să stabiliţi o legătură cu eul vostru superior. Cu cât progresaţi mai mult pe calea mantrei, cu atât deveniţi mai conştienţi de acest sine superior, de eul vostru creator. Inconştient, începeţi să vă asumaţi răspunderea pentru tot ceea ce vi se întâmplă. Apoi, începeţi să vă daţi seama că nu trebuie decât să vă spuneţi dorinţele cu glas tare, şi ele se concretizează. Astfel, atrageţi oportunităţi ce sprijină îndeplinirea tuturor năzuinţelor voastre.

Deveniţi una cu întregul Univers, iar energia vi se sincronizează la perfecţiune. O întreagă serie de evenimente vă susţine dezvoltarea. Per global, începeţi să apreciaţi oportunităţile pe care dintotdeauna le-aţi avut, dar pe care înainte nu le puteaţi vedea la adevărata lor valoare.

Într-o zi, vă veţi trezi dimineaţa inspiraţi de idei noi şi noi moduri de acţiune. Astfel, veţi porni pe calea spre o viaţă mai bună. Recitarea mantrelor în timp ce le aveţi în contact cu pielea vă va acutiza conştienţa. Deschizând ochii pe plan spiritual, veţi deveni mai optimişti, deoarece veţi putea sesiza oportunităţile şi potenţialul peste tot în jur. Când veţi avea ochii complet deschişi faţă de lume, pur şi simplu nu veţi putea să fiţi pesimişti, deoarece nu veţi vedea decât potenţialul vostru şi al celorlalţi.

Când recitaţi mantre, sunetele emise vă sporesc vibraţiile şi schimbă frecvenţa la care experimentaţi viaţa. Astfel, ajungeţi la un nivel mai înalt de conştienţă. Aşadar, mantrele vă ajută să vă armonizaţi mai mult cu energia cosmică din jurul vostru, şi întreaga voastră experienţă de viaţă se transformă. Începeţi să atrageţi tot ce este mai bun pentru voi. Începeţi să atrageţi lucrurile de care aveţi nevoie, pe care le doriţi, la care năzuiţi.

Când scrieţi mantre, mintea se concentrează asupra silabelor scrise, ceea ce transformă vibraţiile tiparelor voastre de gândire. Începeţi să vă armonizaţi cu sferele cosmice ale conştiinţei voastre. Şi în acest caz, gândirea vi se transformă, începeţi să interacţionaţi cu energia cosmică din Univers şi să atrageţi lucruri bune.

Când purtaţi mantre în contact cu pielea, invocaţi astfel o repetare continuă a mantrelor recitate, ceea ce vă ajută să vă accesaţi eul superior mai rapid şi mai eficient.

Întreaga transformare este o călătorie progresivă. Indiferent că simţiţi sau nu imediat nivelurile sporite de energie, acestea lucrează totuşi, la nivelul profund al conştiinţei karmice. Unele realizări se produc imediat, altele necesită o practică de câteva luni. Depinde în mare măsură de karma voastră, de intensitatea cu care recitaţi mantrele, de nivelul vostru de conştientizare, de angajamentul şi motivaţia voastră. Când ajungeţi însă să trăiţi noile stări de conştienţă, noile sentimente, noile atitudini, noile concepţii de viaţă, transformarea mediului vostru, toate aceste lucruri pozitive, minunate chiar, vi se întâmplă în mod firesc, izvorând din voi.

Atunci înţelegeţi că viaţa nu trebuie să fie grea. Toată lumea are dreptul la o viaţă bună, şi ţine de natura noastră să fim relaxaţi şi să trăim într-o stare de fericire.

Esenţial este doar să reţinem că, potrivit înţelepciunii şi adevărului karmei, orice bine sau rău, fericire sau nefericire, succes sau eşec, plăcere sau durere, prosperitate sau sărăcie de care ne lovim în viaţă reprezintă rezultatul direct al acţiunilor, gândurilor şi concepţiilor noastre trecute.

Mantrele fac parte din prezentul vostru, simbolizând acţiunile pe care le întreprindeţi pentru a înlătura karma negativă din trecut şi a crea o karmă pozitivă. Ele combat greutăţile, dizolvă blocajele şi rezolvă problemele. Lucrează, de asemenea, pentru prevenirea potenţialelor evenimente negative din viitor.

Aceste incantaţii au fost transmise de-a lungul secolelor de discipolii lui Buddha şi de pandiţi care le-au auzit de la Buddha însuşi. Eficienţa lor se bazează pe puritatea silabelor. Mantrele sunt sunete şi cuvinte din sanscrită care vibrează în tandem cu forţele superioare din natură, iar sanscrita este limba Vedelor. Mantrele au fost transmise oral unor înţelepţi care le-au auzit în meditaţie profundă. Intonarea lor s-a folosit în repetate rânduri, preţ de milenii întregi, cu efecte din ce în ce mai puternice, cumulative. Cu cât sunt repetate mai mult, cu atât devin mai eficiente.

Ca simbolistică sonoră, recitarea puternicelor mantre are o semnificaţie, fie că suntem conştienţi sau nu de ea. Există multiple niveluri de simbolistică asociate cu fiecare sunet din mantrele sacre. Aşadar, chiar şi dacă nu le înţelegem, ele deţin o mare putere.

Anumite silabe ce se regăsesc în multe mantre reprezintă divinitatea, aceste silabe-sămânţă fiind la fel de preţuite ca mantrele în sine. Cea mai renumită silabă-sămânţă este OM, a cărei semnificaţie poate diferi subtil în funcţie de faptul dacă i se cere părerea unui hindus sau unui budist, sau chiar conform viziunii unor şcoli diferite din cadrul budismului. Totuşi, OM este considerată unanim o silabă sfântă. O altă silabă puternică, ce apare în multe mantre budiste, este HUM. Deşi sunt cel mai adesea recitate, pentru a se invoca cele mai mari puteri ale lor, şi scrierea mantrelor aduce aceleaşi beneficii. Pentru hinduşi, sunetul mantrelor era adesea mai important decât limbajul scris, însă chinezii puneau preţ pe caligrafie. În China, scrierea mantrelor a devenit o practică spirituală de sine stătătoare. Astfel, dacă brahmanii ţin cu stricteţe la pronunţarea corectă, chinezii, precum şi alţi budişti din Extremul Orient, nu sunt atât de preocupaţi de aceasta, considerând că mantrele scrise sau gravate au aceeaşi putere.

REIKI – ÎNTRE MAGIE ŞI ŞTIINŢĂ

INTRODUCERE ÎN REIKI
de Răzvan Petre, profesor de Reiki
Cuvântul japonez "REIKI" înseamnă"energie vitală (ki) de provenienţă spirituală (rei)". În Occident s-a
popularizat denumirea de "energie universală", pe care am preluat-o şi noi. Energia REIKI este o energie de
natură necunoscută ştiinţei actuale, dar care există şi se manifestă în mod clar prin efectele sale benefice asupra
fiinţei umane.
REIKI este ştiinţa şi arta utilizării energiei universale în beneficiul propriu şi al celorlalţi.
Cu  ajutorul ei vrem să înfrumuseţăm natura şi viaţa, vrem să curăţim oamenii de relele pe care ei le suportă, le
gândesc şi le fac.
Energia universală vine din Cosmos şi ne străbate pe toţi, dar unii o receptează mai mult, iar alţii mai
puţin. Printr-un tratament REIKI se restabileşte circulaţia normală a energiei în organism şi se completează
necesarul de energie curată. Energia universală inundă, diluează energia uzată şi o împinge pe traseele
energetice, eliminând-o din corp.
REIKI este o metodă naturală de vindecare a trupului, sufletului şi minţii, întrucât energia universală
acţionează benefic asupra tuturor nivelelor energetice ale omului (fizic, eteric, astral, mental, cauzal).

Ştiinţa utilizării energiei universale exista din vechime, dar ea s-a pierdut de-a lungul veacurilor. Metoda
REIKI, aşa cum o cunoaştem astăzi, a fost redescoperită la începutul secolului XX în Japonia de către călugărul şi doctorul MIKAO USUI în urma studiului profund al unor vechi scrieri şi a unei intense practici
meditative.Perioada ascetică şi-a petrecut-o pe muntele sfânt Kurama-yama, unde a primit secretele REIKI prin revelaţie. Ulterior a început să trateze prin REIKI persoanele bolnave din oraşul Kyoto, iar apoi din Tokyo.
Era considerat un foarte mare vindecător prin puterea palmelor şi deţinea puternice capacităţi paranormale, care de altfel i-au şi permis să lanseze noua ştiinţă terapeutică. MIKAO USUI a instruit câteva persoane mai talentate în toate secretele acestei nobile discipline. Aceştia au devenit maeştri şi au iniţiat, la rândul lor, multe alte persoane, unii devenind şi ei maeştri. Astăzi sunt sute de mii de practicanţi de REIKI pe toate continentele, iar numărul lor creşte an de an. De la moartea fondatorului, dr. MIKAO USUI, REIKI-ul a suferit numeroase transformări din dorinţa bine intenţionată a maeştrilor de a adăuga câte ceva din experienţa lor personală. În lumea occidentală REIKI-ul a ajuns prin intermediul doamnei de origine japoneză HAWAYO TAKATA, rezidentă în statul american Hawaii. Domnia sa a primit de la CHUJIRO HAYASHI (desemnat ca succesor al său de MIKAO USUI) iniţierea în gradele I, II, maestru şi încuviinţarea de a transmite REIKI-ul mai departe în Occident.
Doamna TAKATA a murit în anul 1980, iar de atunci REIKI-ul s-a ramificat în mai multe şcoli distincte
: USUI SHIKI RYOHO (ramura tradiţională), Tehnica Radiantă (condusă de doamna Barbara Ray), Karuna
Reiki ş.a. În toate şcolile autentice activarea iniţială a energiei REIKI (acordajul) echivalează cu primirea unui
har tămăduitor. Pot exista însă diferenţe între practicanţi, corespunzător puterii de înţelegere, perseverenţei în
practică şi, mai ales, forţei şi purităţii câmpului energetic individual. Fiecare maestru îşi organizează cursul aşa
cum crede de cuviinţă, cu condiţia să fie corect înţeles şi să efectueze acordajul tradiţional, primit de la maestrul său.
REIKI-ul este împărţit în 3 sau mai multe nivele de pregătire, după cum consideră fiecare maestru. La
fiecare nivel elevul capătă noi abilităţi şi descoperă posibilităţi nebănuite ale metodei.
Gradul I în REIKI conferă discipolului capacitatea de a transfera energie universală prin palme către o
altă fiinţă vie (sau sieşi) pentru echilibrare energetică şi înlăturarea durerilor sau bolilor. Terapia REIKI constă în simpla punere a palmelor în zona bolnavă. Energia universală vine din Cosmos, intră prin creştetul capului şi
iese prin palmele practicantului REIKI către organismul care manifestă un deficit energetic. Efectele pot fi
resimţite imediat sau după un timp oarecare. Ele sunt întotdeauna benefice pentru sănătatea fizică, psihică şi
mentală.
Gradul II în REIKI întăreşte puterea emisivă a terapeutului. Acesta învaţă să transmită energie
universală la distanţă (chiar la sute de kilometri) în diverse scopuri, dar numai în beneficiul celui care primeşte
energia. Tehnica de gradul II permite influenţarea în bine a celor din jur şi înlăturarea multor obstacole din viaţă prin transmisii energetice.
Gradele superioare sunt cele de profesor şi de maestru, în care se învaţă metode secrete de mare forţă,
dar care nu vor fi accesibile decât după însuşirea temeinică şi obţinerea de rezultate clare prin tehnicile de
gradul I şi II.Mulţi vorbesc astăzi despre REIKI doar ca despre autotratamentul pe care şi-l poate face oricine punându-şi mâna acolo unde îl doare. În parte este adevărat, numai că pentru a putea transfera (ţie sau altuia) energie REIKI este nevoie de o iniţiere specială primită de la un profesor sau un maestru REIKI. În lipsa acestei iniţieri, numită şi "acordaj REIKI", palmele noastre nu vor iradia decât propria noastră bioenergie, pe care o mutăm dintr-un loc într-altul.
ACORDAJUL REIKI
După cum oricine poate să regleze (acordeze) un aparat de radio pe o anumită frecvenţă pentru a asculta
postul dorit, în mod similar "acordajul REIKI" vă pune în legătură subtil energetică cu Sursa Cosmică de
energie binefăcătoare pentru o perioadă nelimitată (toată viaţa). Însă transferul propriu-zis de energie universală se face doar când palmele intră în contact cu o fiinţă pe care doriţi să o energizaţi.
Acordajul REIKI trebuie să fie acceptat în mod conştient de către candidat (de aceea nu se primesc la
curs bolnavi psihici sau copii). Nu cere nici un efort sau pregătire specială. Nu prezintă nici un risc. Nu creează nici o obligaţie celui iniţiat. Nu are implicaţii religioase (metoda REIKI este practicată pe tot mapamondul de credincioşi ai diverselor religii). Chiar dacă REIKI nu este o religie în sine, scopul său este la fel de nobil.
Reikistul preferă să facă binele decât să vorbească despre facerea de bine, având ştiinţa şi puterea de a-l face.
Un adevărat reikist se va apleca cu evlavie asupra învăţăturilor spirituale autentice şi le va corela cu propria sa
experienţă parapsihologică, dobândită prin practică.
REIKI-ul este compatibil cu toate formele spirituale (isihasm, yoga, chi kung, meditaţie etc) şi cu toate
tehnicile energetice (acupunctură, masaj, reflexologie, bioenergoterapie etc). REIKI-ul se poate combina
armonios cu tot ceea ce vine spre binele oamenilor.
a) Despre REIKI gradul I (tratamentul prin punerea mâinilor)
Între energia corpului uman-animal şi Energia Universală Luminoasă, numită REIKI, există o deosebire
esenţială.
Energia Universală Luminoasă vine de la Sursa Supremă Infinită, numită DUMNEZEU, este curată,
nepoluată şi nepericuloasă, este binefăcătoare oricui, oricând şi oriunde.
Energia emisă de corpurile umane, animale, vegetale şi minerale este impură pentru că ele stau lângă
suprafaţa Pământului, trăgând de la acesta emisiile nocive ce vin de pretutindeni. Ele sunt dotate cu
magnetismul specific solului terestru, devenind şi ele surse de emisie sau absorbţie magnetică. Astfel, este uşor
de înţeles de ce majoritatea oamenilor au corpul bolnav, energia murdară, putredă, emisia energetică
distorsionată, aura pătată, asimetrică, la unii chiar cu uşoare perforaţii. Deducem că nici celelalte fiinţe de pe
Pământ, sau obiectele, nu pot fi pure în cel mai înalt grad. Este necesară, aşadar, o Putere însufleţitoare pentru
toţi şi toate, care să menţină viaţa şi să cureţe, pe cât posibil, ceea ce este murdar pe Pământ şi în Univers.
Aceasta este Energia Universală Luminoasă REIKI.
Energia Universală vine din Cosmos şi străbate pe toată lumea, dar unii o receptează mai mult, iar alţii,
mai puţin. Cei care au blocaje energetice în corpul lor sunt prea puţin permeabili la acţiunea Energiei
Universale.

TRATAMENTUL REIKI
1. Palmele se aplică întotdeauna direct pe bolnav, nu deasupra lui. Dacă pielea transpiră sau este
bolnavă, se foloseşte îmbrăcămintea sa sau bucăţi de pânză ori şerveţele. Ţinând mâinile la distanţă, pielea se
încălzeşte, dar aceea nu este adevărata terapie REIKI. REIKI înseamnă vindecare cu mâinile prin atingerea
directă a pielii sau a hainelor pacientului. Cei care tratează cu mâinile depărtate de corp fac o transmitere
incompletă a energiei universale REIKI ce emană din mâinile lor.
2. Când testezi bolnavul, fii atent la semnalele emisiei sale energetice, care pot fi înşelătoare pentru
diverse simptome. De exemplu, poţi simţi înţepături în caz de infecţii, suprasolicitare nervoasă, reumatism, boli
de inimă şi toate bolile unde este vorba de o supraaglomerare a celulei umane cu energie malefică. Vei trimite
bolnavul la medic înainte de a începe tratamentul pentru a-i stabili diagnosticul. Este bine ca el să-şi facă analize
complete înainte de a începe terapia REIKI.
Să fii cu grijă când simţi o răceală ca de gheaţă, căci acolo este un focar de infecţie acută, ce
degenerează în cancer. Nu interveni acolo cu REIKI, pentru că încălzirea locului înseamnă amplificarea
numărului de celule bolnave şi extinderea bolii. Canceroşii vor fi trimişi la medicul specialist. Numai după
dispariţia tumorii canceroase reikistul poate interveni pentru ameliorarea sănătăţii.
3. Nu ai voie să intervii la : cancer, declanşat şi observat pe cale medicală ; hepatită cronică sau
acută ; tuberculoză de toate formele ; rinitele alergice rebele la orice tratament ; tumori cerebrale ; afecţiuni
maligne ; inima care a avut preinfarct sau infarct miocardic ; candidoze ; infecţii cu stafilococ ; sifilis în orice
stadiu ; boli de piele transmisibile. Nu vei reuşi să vindeci SIDA. Fereşte-te de bolile virale, căci te poţi
îmbolnăvi şi nu le poţi trata ! Lasă-le să se vindece şi apoi vei interveni pentru restabilirea sănătăţii.
4. Prin terapia REIKI se pot vindeca : bolile de inimă, dacă n-au existat manifestări de preinfarct
sau infarct ; boli de piele necontagioase ; orice fel de boli de nervi, cu excepţia alcoolismului cronic ; tumorile
necanceroase pot fi foarte bine vindecate prin REIKI corect aplicat ; toate bolile digestive ; toate bolile
ginecologice, în afară de cele canceroase şi cele contagioase ; toate formele de reumatism ; dereglări circulatorii
neprovocate de infarct ; toate bolile de ochi, în afara celor contagioase ; se restabileşte activitatea întregului
sistem endocrin ; bolile psihice ca astenia nervoasă, schizofrenia şi paranoia în faza incipientă ; foarte bine
reacţionează sindroamele neuro-vegetative.
Nu vei putea trata alcoolicii ! Pe toată durata efectuării tratamentului, pacienţii nu vor consuma nici o
picătură de alcool. Alte contraindicaţii alimentare nu sunt.
5. Terapeutul stabileşte numărul de şedinţe necesar după gravitatea bolii şi reacţia pacientului. În
mod normal, este indicată o şedinţă la 2 zile. Şedinţele zilnice sunt foarte eficiente şi se vor face când este
posibil.
La bolile de piele se fac atâtea şedinţe până când vor dispare erupţiile şi apoi încă 1-2 şedinţe, pentru
uscarea cicatricelor.
La bolile digestive, numărul este variabil după gravitatea bolii, vechimea ei şi reacţia organismului.
Şedinţele vor dura până la dispariţia simptomelor.
Bolile de nervi şi cele psihice se tratează mult mai greu decât cele organice. Chiar dacă pacientul se
simte mai bine sub tratament, după încetarea sa manifestările patologice pot reîncepe. Nu sunt suficiente 10
şedinţe, ci sunt necesare cel puţin 15-20 şedinţe, din 2 în 2 zile. Se face pauză 1-2 luni şi se recheamă pacientul
pentru o nouă serie de şedinţe.
În cazul nodulilor, se fac atâtea şedinţe până când aceştia se retrag. Evoluţia bolii se opreşte sub
tratament şi stagnează la încetarea lui, dar boala nu dispare decât continuând tratamentul până la retragerea
nodulilor.
Bolile de ochi se tratează foarte greu, iar reacţia pacientului diferă de la caz la caz. Se va insista asupra
locului bolnav până la vindecarea afecţiunii.
6. Fiecare şedinţă va începe cu poziţile pentru cap. Dacă nu este absolut necesar, se vor elimina
cele pentru ochi şi gât.
În orice afecţiune se aplică palmele pe locul bolnav sau dureros, se ţin 15-45 minute în acelaşi loc, în
funcţie de gravitatea afecţiunii şi de puterea vindecătorului.
Şedinţa se încheie cu o nouă aplicare a mâinilor pe creştet şi la ceafă, pentru echilibrarea nervoasă a
bolnavului.
Se va folosi simbolul CHO KU REI la început şi la sfârşit, de câte 3 ori. Este util şi semnul crucii
deasupra capului pentru închiderea din punct de vedere energetic a chakrei superioare, pentru ca omul să nu fie prea receptiv la orice influenţă exterioară.
7. Îngrijirea reikistului
Este contraindicată aplicarea palmelor pe o rană sau o zonă infectată. În acest caz, se va acoperi zona cu
o pânză sau hârtie, iar imediat după tratament, mâinile se vor spăla cu apă şi săpun.
Este contraindicată efectuarea tratamentului când vindecătorul este foarte răcit sau are o criză dureroasă
de altă natură. Simptomele sale pot trece la pacient.
Este obligatoriu auto-tratamentul zilnic, câte 2 minute pentru fiecare aplicare pe zonele principale ale
corpului.
Nu se impune un anumit regim de viaţă, însă se impune restricţia asupra consumului de alcool. Se poate
bea cafea sau ceai tare, dar nu în exces. Dacă reikistul simte nevoia de carne, poate să o consume, căci la el
digestia este foarte intensă şi reziduurile alimentare nu mai sunt toxice (se produce o auto-purificare a tuturor
resturilor eliminate de organism).
Se impune o viaţă sexuală normală, fără excese sau abstinenţă prelungită care ar deregla sistemul
energetic al vindecătorului, cu repercusiuni asupra mentalului pacientului.
Dacă terapeutul consumă carne, peşte, fructe de mare, se impun anumite zile de post alimentar, pe care
le alege fiecare după cum simte nevoia.
8. Utilizarea cristalelor este o întreagă ştiinţă, care necesită un studiu îndelungat cu maeştri
competenţi. Utilizarea incorectă poate fi dăunătoare sau ineficientă.
În terapia REIKI, utilizarea cristalelor este foarte benefică dacă este aplicată cu ştiinţă, conform cu
calitatea cristalelor deţinute de terapeut. Astfel, cristalul cu un vârf se orientează spre cap sau picioare, în funcţie de scop. Când se tratează zona superioară, vârful se ţine în sus, iar când se tratează zona inferioară, vârful se ţine în jos. Partea superioară a corpului este foarte sensibilă şi emană în aer energii nocive. Partea de jos necesită un ajutor suplimentar de la cristal, pentru eliminarea energiilor către sol. Eliminarea lor este contracarată de emanaţia energiilor telurice de jos în sus. De aceea, bolile din partea de jos se vindecă mult mai greu decât cele de sus.
Când zona de lucru este restrânsă, fiind necesară o mare cantitate de energie focalizată prin mână, se
aplică palma dreaptă pe locul bolnav, iar în stânga, un cristal cu vârful în sus, pentru intensificarea captării
energiei universale REIKI.
9. Prin acordajul făcut de un maestru bun, ambele mâini ale vindecătorului transmit energia către
pacient. Există oameni cu aura extrem de receptivă la stimulii exteriori. La aceştia, mâna stângă captează în
permanenţă informaţii din mediul înconjurător. Chiar dacă ei sunt vindecători REIKI şi cu toate că mâna stângă transmite energie, totuşi, atunci când mâna stângă se apropie de o fiinţă vie sau neînsufleţită, ea rămâne la fel de sensibilă ca la cei care nu au primit acordajul REIKI. Acesta este un neajuns în unele privinţe, mai ales când tratează oameni deosebit de dornici de vindecare, cărora le este foarte uşor să-şi împrăştie în exterior energia murdară ce o au pe dinăuntru.
Unor astfel de vindecători, foarte sensibili la detectarea bolilor, le este strict interzis să-şi propună
testarea biocâmpului bolnavului cu mâna stângă. Ei vor apropia pentru detecţie doar mâna dreaptă, iar cea
stângă va fi ţinută pe lângă corp, cu degetele spre sol. Există foarte multe cazuri de vindecători care s-au
îmbolnăvit de bolile pacientului tocmai din această cauză prezentată mai sus.
MESAJ DE LA MIKAO USUI PENTRU REIKIŞTII DE AZI
„Aş vrea să le transmit deţinătorilor de cunoştinţe REIKI, linia MIKAO USUI, dorinţa mea arzătoare ca
ei să respecte următoarele indicaţii :
Să fie cinstiţi, corecţi, oneşti cu ei înşişi şi cu ceilalţi care merită, ştiind că mintea lor este deja educată
spre atingerea scopurilor propuse. Să nu şi-o folosească în mod egoist pentru a aduce durerea şi nenorocirile în
jurul lor.
Aşa cum am spus, cele trei simboluri de bază acţionează în mod pozitiv spre binele tuturor, într-un
spaţiu nelimitat şi pe durate nelimitate de timp. Cine va încerca să le folosească pentru manevrarea semenilor, cu
scopul declanşării unor războaie, acţiuni teroriste, epidemii care să decimeze mase de fiinţe, acela va avea de
suportat consecinţe groaznice, pentru că el va fi prima victimă, într-un fel sau altul.
Să nu încerce nimeni să le divulge unor persoane care nu au o minimă iniţiere în doctrina REIKI. Acele
persoane care vor folosi cele trei simboluri fără prea multă ştiinţă şi practică în utilizarea lor, pot provoca
dezastre umane şi naturale şi pot ajunge la autodistrugerea propriei fiinţe.
Doresc din partea practicienilor de REIKI de pretutindeni multă discreţie, prudenţă şi puritate
sufletească. Nu încercaţi, dragii mei, să vă rezolvaţi problemele prin metoda REIKI, dacă aceste rezolvări pot
aduce nenorocire altora !
Vă doresc tuturor, dragii mei de pretutindeni, multă deschidere spre evoluţia sufletească şi spirituală !
Al vostru,
MIKAO USUI, sfântul care vă veghează şi vă sfătuieşte de bine"


INDICAŢII REIKI DE LA SPIRITUL LUI MIKAO USUI
(continuare)
b) Despre REIKI gradul II (practica parapsihologică)
1. ENERGIA REIKI
Energia Universală de tip REIKI este cea pe care o folosim noi spre binele omenirii, deci a semenilor
noştri. Cu ajutorul ei vrem să înfrumuseţăm natura şi să curăţim oamenii de relele pe care le gândesc şi le fac. A folosi această energie în scopuri murdare, egoiste şi agresive, este un non-sens. Ea nu va acţiona în scop
distructiv şi efectele se vor întoarce împotriva emiţătorului, pentru a-l pedepsi şi a-l purifica pe acesta.
Persoanele răuvoitoare, cu intenţii de dominare sau distrugere, extrag din energia emisă de planetele
universului în care ne aflăm partea impură a acesteia, care li se potriveşte lor. Există anumite corpuri cereşti şi
anumite fiinţe în univers care sunt purtătoarele şi emiţătoarele unei energii opuse Energiei Universale REIKI.
Acest lucru este normal, dacă acceptăm ideea contradicţiei eterne existente în univers. De altfel, cei aflaţi în
tabăra opusă nouă ne consideră ei pe noi că suntem răi, egoişti, însetaţi de a acapara lumea. Dar punctele de
vedere şi acţiunile opuse au marele rol de a scoate adevărul la lumină. Fără această luptă permanentă dintre
aceste două tabere antagoniste, echilibrul din univers n-ar exista şi ceva s-ar prăbuşi ireparabil.
2. CELE TREI SIMBOLURI
3. Când foloseşti cele trei simboluri de bază, îţi declanşezi singur şi automat trapa de intrare a Energiei
Universale prin creştet, iar după ce ai început s-o recepţionezi, o focalizezi în creier şi o transmiţi mai
departe, spre binele tău sau al altora.
Prin HEN SHI ZEI SHO NEN îţi extinzi efectul lui CHO KI REI (sau Cho Ku Rei, cum îi spuneţi voi)
oriunde doreşti şi pentru orice durată. Totul depinde de ceea ce îţi pui în gând înainte de folosirea codificării.
Practic, îţi propui să realizei cutare lucru, apoi faci CHO KI REI şi HEN SHI ZEI SHO NEN, sau CHO KI REI şi SEI HEI KI, sau CHO KI REI şi alte simboluri secundare. În continuare, vei începe să tratezi bolnavul, sau vei aştepta efectul acţiunii tale declanşatoare de reuşită.
Rolul celor trei simboluri REIKI de bază este următorul :
CHO KI REI - declanşează şi amplifică emisia energetică a fiinţei tale.
HEN SHI ZEI SHO NEN - asigură şi protejează emisia ta informaţională.
SEI HEI KI - protejează psihicul uman în situaţii de pericol.

HEN SHI ZEI SHO NEN înlătură impurităţile ce pot diminua emisia telepatică a subiectului şi îl
protejează pe acesta de atacurile malefice din jur. Când pronunţi HEN SHI ZEI SHO NEN tu însuţi devii un
focar de emisie energetică pură. Este bine să-l foloseşti după CHO KI REI. Fără CHO KI REI, comparaţia mea se referă ca la o fiinţă fără cap. Sau este ca şi cum capul tău ar încerca să trimită nişte gânduri care încă n-au apărut.
Dacă foloseşti unul, două sau cele trei simboluri principale de REIKI fără să-ţi propui o intenţie, ele nau
nici un efect, decât o oarecare mărire a cantităţii de energie emisă de corpul tău. Este ca atunci când vrei să
faci o mişcare cu corpul tău, dar nu ştii în care direcţie şi cu care organ să o execuţi.

3. CODIFICAREA TELEPATICĂ
Când vrei să transmiţi ceva cuiva, tu eşti cel care emite fascicolul telepatic-informaţional sau întrebările
la care doreşti răspuns. Dacă altcineva îţi declanşează emisia telepatică în mod voluntar sau involuntar pentru
tine, atunci celălalt este emiţătorul care te transformă într-un receptor al intenţiilor sale, şi apoi, într-un emiţător
al propriilor tale informaţii.
A codifica o emisie telepatică înseamnă a-ţi propune să obţii ceva de undeva, de la o persoană sau un
grup de persoane, de la un fenomen natural, pe o durată de timp limitată sau nelimitată, în condiţiile impuse de
tine şi corespunzător intenţiilor ce le ai.
În practică, este un lucru simplu. Îţi stabileşti gândul semnificativ pentru tine, care conţine intenţia ta
pentru perioada imediat următoare. După aceea, foloseşti simbolurile, pe care le alegi conform intenţiilor tale.
Chiar şi atunci când vrei să rezolvi o problemă din prezent sau din trecut, acţionezi cu gândul tot în viitor.
Astfel, poţi să-ţi clarifici anumite situaţii de viaţă, poţi să-ţi netezeşti calea spre anumite realizări, poţi să-ţi
trimiţi în viitor energia necesară rezolvării în bune condiţii a unor situaţii prevăzute de tine, poţi să ştergi din
subconştientul tău sau al altora urmele impresiilor din anii trecuţi sau din vieţile anterioare.
În ceea ce priveşte durata codificată a emisiei tale telepatice, aceasta depinde de tehnica de lucru. Dacă
vrei ca acţiunea ta să dureze o perioadă nelimitată, atunci asta îţi propui. În caz contrar, îţi vei programa acţiunea pe o durată limitată de timp.
4. DAI KO MYO
Expresia DAI KO MYO a parvenit pe cale orală, de-a lungul timpului suferind mai multe modificări de
pronunţie şi transcripţie grafică. Ceea ce pronunţi tu, este o formă uşor occidentalizată, încercându-se apropierea pronunţiei sale de transcripţia latină şi americană. Corect ar fi să se pronunţe DAI KI MAYO, ceea ce înseamnă în limba japoneză veche "RAZA SOARELUI NE ÎNCĂLZEŞTE ŞI NE DĂ VIAŢĂ". Pronunţând acest simbol extrem de puternic, un maestru cu o anumită intenţie îşi transformă mintea într-un focar de emisie energetică cuadri-dimensională, putând acţiona atât în plan fizic, cât şi în plan mental. Este un simbol cu rol de emiţător şi receptor energetic, purtând un mesaj iniţiat de maestru cu un anumit scop şi o direcţie bine stabilită. Acest simbol însoţeşte de obicei toate simbolurile folosite de maeştrii în disciplina REIKI. Utilizarea lui se face de obicei prin tehnica mentală a emiterii de unde purtătoare de informaţie către un obiectiv anume, pentru a se amplifica scopul proiectat de către maestru.
Simbolul nu se va folosi niciodată la începutul emisiei telepatice. Întâi, maestrul îşi va formula intenţia
acţiunii sale energetice. Apoi, când tehnica de lucru şi scopul sunt foarte bine precizate, el îşi va începe acţiunea asupra unui subiect fizic, sau unui fenomen, cu simbolul CHO KI REI. Acesta are rolul de a declanşa influenţa telepatică şi energetică a maestrului sau specialistului REIKI, şi de a amplifica starea energetică a corpului său.
După CHO KI REI se va folosi următorul simbol, cel care defineşte şi însoţeşte acţiunea propusă. Un maestru
cunoaşte mai multe astfel de simboluri, corespunzând scopurilor sale asupra subiectului. Şi abia în final se va
folosi codificarea DAI KI MAYO (sau DO KI MAYO).

5. HEN SHI ZEI SHO NEN

Simbolul HEN SHI ZEI SHO NEN are mai multe scopuri utilitare :
· Amplificarea energetică a formulei informaţionale transmise telepatic în timp şi spaţiu ;
· Asigurarea acurateţei codificării telepatice a informaţiei mentale propuse de specialistul REIKI
· Asigurarea parcurgerii instantanee a informaţiei către ţintă şi înlăturarea obstacolelor perturbatoare,
ce există pretutindeni în spaţiul eteric ;
· Menţinerea comenzii formulate de către specialist pe durata stabilită, în direcţia dorită şi cu efectul
scontat ;
· Asigurarea unei protecţii maxime a emiţătorului telepatic.
Avem în vedere faptul că orice acţiune telepatică, intenţionată şi de bună calitate, este supusă din start
unui bruiaj exterior, ce se exercită aproape instantaneu cu lansarea informaţiei în spaţiu. Este un bruiaj ce
încearcă să contracareze emisia respectivă, fiind încadrat perfect în Legea acţiunilor contrare din univers. Dacă nu ar exista această Lege, nici o acţiune din partea fiinţelor şi nefiinţelor nu ar mai putea fi stăvilită şi explozia universală s-ar produce instantaneu.Simbolul HEN SHI ZEI SHO NEN se utilizează obligatoriu ori de câte ori dorim să obţinem un efect al dorinţelor noastre în timp şi spaţiu. El este liantul ce asigură legătura între ţintă şi emiţătorul din creierul nostru şi, totodată, este paznicul ce însoţeşte informaţia lansată de raza noastră energetică în călătoria sa spaţială.

6. ŞTIINŢA MAEŞTRILOR REIKI
Atunci când maestrul REIKI vrea să-şi condiţioneze anumite situaţii conform dorinţei sale, trimiţând-o
în univers şi fixându-şi o anumită depărtare, unul sau mai mulţi subiecţi şi o durată de timp, el va folosi pentru
efect maxim cele trei simboluri de codificare energetică : CHO KI REI, HEN SHI ZEI SHO NEN şi DAI KI
MAYO. În funcţie de gradul de iniţiere, fiecare practicant face cât poate, dar un om ajuns la nivelul de maestru REIKI trebuie să le stăpânească pe toate trei. El va şti să formuleze foarte clar obiectivul, durata, şi-şi va stabili ţinta după dorinţă. Îşi poate propune ca acţiunea sa telepatică să dureze o perioadă limitată sau nelimitată, îşi poate trimite fascicolul telepatic-informaţional pentru anularea unor situaţii penibile din trecutul său sau al altora, pentru reorganizarea situaţiei prezente sau pentru facilitarea reuşitei unor prezumptive situaţii din viitor.Aceste trei simboluri au rolul de a dezvolta emisia telepatică a specialistului sau maestrului REIKI, care, cu timpul, în urma utilizării lor, va atinge cu mintea sa culmi nebănuite. Din aceste motive, un specialist sau maestru REIKI nu trebuie să transmită oricui aceste mari secrete ale sale, deoarece acela trebuie să ducă o viaţă nobilă şi să aibă intenţii nobile. Dacă aceste secrete vor ajunge în mâinile unor detractori, atunci se pot întâmpla mai multe incidente:
· Denigrarea celui ce le foloseşte şi denaturarea interpretării rezultatelor acestora ;
· Încercarea de a le folosi cu scop distructiv, ceea ce este total interzis unui maestru autentic ;
· Transformarea lor în alte simboluri, uşor modificate, dar cu rea intenţie, pentru a fi folosite în
scopuri egoiste şi la bunul plac al unora.
Secretul practicilor REIKI trebuie să fie bine păstrat. Se impune verificarea strictă a celor ce urmează a fi
iniţiaţi. Selectarea candidatului trebuie să fie făcută pe mai multe căi :
· Studierea coordonatelor astrologice corespunzătoare naşterii ;
· Cercetarea de ansamblu a vieţii sale prezente şi trecute ;
· Obţinerea de informaţii din diferite surse despre candidat
· Urmărirea atentă, într-o şedinţă prealabilă celei de iniţiere, a reacţiilor şi comportamentului
candidatului. Maestrul îşi va utiliza mintea şi forţa telepatică pentru a primi semnale identificatoare de
la candidatul ce doreşte iniţierea.
Aş mai vrea să adaug că, în privinţa practicilor REIKI, abia unul din zece candidaţi ce au primit
iniţierea reuşeşte să devină bun specialist şi, de obicei, abia unul din o mie devine un maestru adevărat. Sunt
prea puţine excepţii de la această regulă. Selecţia naturală o face timpul şi spaţiul. Fiecare îşi va dovedi utilitatea şi puterea prin rezultatul practicilor sale secrete.
MIKAO USUI

DEFICIENTE -CHAKRELE

1. Chakra de radacina.
Numita “Muladhara”, culoarea ei este rosie si este localizata la baza coloanei vertebrale.
Cu cat aveti chakrele mai active, cu atat mai bine se face miscarea energiilor prin ele, astfel incat constiinta de
sine, sanatatea si viata pot sa apara.
Acum este un timp foarte bun ca sa lucram cu chakra intaia, sau chakra de radacina, care este legata de
supravietuire, de siguranta si securitate.
Traind in secolul 21 pe planeta noastra nu e un lucru usor. Ciclonul vietii de zi cu zi include straturi multiple
de conflict, razboaie, terorism, si separare.
Aceste pericole nu sunt numai cele marite la scara globala pe care le vedem la stirile de seara, ci si cele
personale, pe care le intalnim prin psihicul nostru.
Simptomele pe care le prezinta inactivitatea, imbolnavirea sau dezechilibrul la nivelul chakrei intaia sunt
rampante: cand abia ne ajung banii de la un salar la altul;
in bolile cronice; cand ne este teama “de tot si de toate”, cand ne simtim pierduti.
Prima chakra inradacineaza corpurile noastre fizice in pamant.O buna retea de radacini ajunge in adancime, se
extinde si isi formeaza sediul in sol, de unde soarbe umezeala si substantele nutritive care ii ajuta cresterea.
Buddha insusi s-a asezat la radacina unui copac pe pamant tare, si a practicat stilul sau de viata observand
manifestarile mentalului, corpului fizic si vietii.
Altfel ar fi fost calea sa daca s-ar fi uitat la CNN si daca nu s-ar fi asezat direct pe pamant. Influentele acestei
chakre sunt deci radacinile intregii noastre existente.

SEMNE DE DEFICIENTA LA NIVELUL CHAKREI INTAIA
· incapacitatea de a economisi bani
· probleme cronice de sanatate
· lipsa unor limite sanatoase
· senzatia de “cap in nori”
· senzatia de dezradacinare
· probleme de alimentatie
· frica/teama generalizata
· statul prea mult in fotoliu (couch potato)
· supraalimentarea
· materialismul si lacomia
· preocuparea exagerata cu supravietuirea, si cu propria persoana

SEMNE DE SANATATE LA NIVELUL CHAKREI INTAIA
· grija echilibrata pentru corpul fizic (plimbare, lucru in gradina, baie, yoga)
· acceptarea corpului fizic
· capacitatea de a ne oferi hrana si grija necesara
· puterea de a manifesta abundenta in viata noastra
· limite sanatoase

EXERCITIU DE RESPIRATIE PENTRU CHAKRA DE RADACINA
· stam comod pe un scaun, sau pe jos cu picioarele incrucisate in pozitia lotus.
· inchidem ochii si ne concentram atentia asupra oaselor bazinului.
· apasam oasele bazinului in jos, in scaun sau in locul in care suntem asezati; observam cum coloana
vertebrala pare ca se extinde.
· inspiram si expiram, trimitand energie in oasele bazinului, timp de 1-3 minute.
· constientizam prezenta energiei.
· folosim respiratia astfel focalizata pentru energizare si echilibrare

Chakra bazală este asociată cu:
Suprarenalele, oase, intestine, dinti, intestinele groase, anus si unghii.
Cum sa lucrezi cu chakra aceasta:
Foloseste hematit si granat.
Iesi afara, lasa-te in mana mamei naturi si murdareste-ti mainile in gradina. Relatiile de grup sunt importante
aici: pastreaza contactul cu familia, iesi cu prietenii.
Poarta si lucreaza rosu.
2. Daca simtiti ca aveti forta sexuala suprimata, asa cum e apa oprita de
un obstacol, oferiti-i eliberarea lucrand cu chakra apelor.

Portocalie la culoare, ea se numeste “swadhisthana” in sanskrita, ceea ce insemneaza “dulce”.
Pe masura ce societatea noastra se confrunta cu probleme legate de sexualitate si amortire emotionala, incep
sa apara distorsiuni in functionarea chakrei a doua, chakra apelor. Oamenii primesc mesaje foarte confuze:
mass media ne inunda cu imagini erotice si senzuale, in timp ce noi ne angajam in dezbateri intense despre
drepturile sexualitatii, si probleme de morala si de intimitate. Asemenea distorsiuni ne face sa ne intrebam
daca e bine sa controlam sau invers - sa eliberam forta puternica a sexualitatii; daca sa ne acceptam sau nu
senzualitatea, ca fiinte umane.
Energia dulce este esenta chakrei a doua, localizata in abdomenul inferior, putin deasupra osului pubian.
Curgerea si schimbarea sunt lucruri esentiale pentru mentinerea sanatatii chakrei apelor. Ea guverneaza
fluiditatea, creativitatea, abundenta, sexualitatea, senzualitatea, placerea, emotiile, si grija fata de cei din jur.
Fluctuatiile din viata sunt lucruri abundente si naturale, de fapt nimic nu este cu adevarat static. Si totusi de
multe ori ne cramponam din toate puterile de obiceiuri si credinte care ne blocheaza si ne suprima curgerea,
miscarea sanatoasa a fortei vitale. Cand incercam sa controlam, sau sa suprimam simtirea noastra, forta vitala
devine stagnata si constiinta noastra devine ca un canal cu apa statuta, din ce in ce mai tulbure. Dar cum sa
facem sa accesam curgerea creativa a vietii, cu placere si cu bucurie? Cum sa raspundem emotiilor noastre?
Cum sa oferim si sa primim bucuria si placerea fizica, mentala si spirituala ? Observand si acceptand
intorsaturile si curgerea vietii noastre putem sa obtinem o constientizare mai mare a fluiditatii prezente in
corpul si mentalul nostru.

SEMNE DE DEFICIENTA LA NIVELUL CHAKREI A DOUA
· frica de a pierde controlul
· lipsa pasiunii si creativitatii
· disfunctii sexuale
· atasamente sexuale puternice
· senzatia de stagnare
· refuzul senzatiei de placere
· rigiditate in corp si in idei
· limite neclare, ape tulburi
· emotivitate excesiva
· lipsa sentimentelor
SEMNE DE SANATATE LA NIVELUL CHAKREI A DOUA
· miscare fluida a corpului fizic
· acceptarea naturala a placerii
· acceptarea naturala emotiilor
· acceptarea cu incredere a tuturor schimbarilor din viata
· limite clare, limpezi

EXERCITIU DE MEDITATIE PENTRU CHAKRA APELOR
· stam comod pe un scaun, sau pe jos cu picioarele incrucisate in pozitia lotus.
· inchidem ochii si inspiram adanc, dilatand abdomenul.
· la expiratie, constientizam cum abdomenul se relaxeaza si se micsoreaza, cum se inmoaie; totul e bine.
· continuam sa respiram adanc, abdominal.
· facem cu pelvisul miscari de rotatie in sensul miscarii acelor de ceasornic, timp de 1-3 minute,
· dupa care schimbam sensul rotatiei in sens invers miscarii acelor de ceasornic.
· Facem in gand o afirmatie creatoare, si vizualizam cum o aducem in abdomen, odata cu inspiratia
abdominala.
Ovare, testicule, sistemul reproductiv, vezica urinara, rinichi si toate fluidele din corp.
Cum sa lucrezi cu aceasta chakra:
Foloseste carnelian.
Mergi cu flow-ul si lasa schimbarile sa se aiba loc. Apa este cheia. Inoata, fa o plimbare pe plaja, rasfata-te cu
o baie. Relatia unu la unu este foarte importanta aici. Intalneste-te cu un partener bun. Fi expresiv si creativ cu
perechea ta. Poarta si lucreaza cu oranj.. Vopseste-ti dormitorul in oranj!!!

3. Daca simtiti ca ati dat altuia puterea voastra, atunci reactivati-va
chakra focului.

Ea va confera initiativa si increderea de a obtine rezultatele dorite in actiunile mici si mari din viata voastră.
Actiunea, vitalitatea si curajul sunt energiile chakrei a treia, asociate cu culoarea galbena, si localizate in zona
plexului solar, centrul organului digestiv.
Cunoscuta si ca soarele interior, chakra de foc elibereaza energie si putere si necesita vointa unui luptator
spiritual: incredere in sine, onoare de sine, si rezistenta, astfel incat viata noastra sa poata sa fie o viata activa.
Este centrul vibrational al puterii personale si individualizarii, guvernand respectul de sine, simtul
responsabilitatii si autodisciplina.
Cand descriem aceasta chakra deseori imi intreb studentii: “cati dintre voi ati cedat altora puterea voastra? Si
pentru cine, sau pentru ce ati facut acest lucru?”
Raspunsurile sunt in principal… “pentru serviciu”, “pentru partenerul /partenera cu pretentii”, “pentru un drog
- cum ar fi alcoolul”, “prin autocritica” , “pentru mancare”.
Chakra a treia, numita “manipura” in sanskrita, este chakra prin care ne descoperim puterea si o coordonam cu
incredere si autodisciplina, astfel incat sa nu o folosim nediscriminat, pana cand ne epuizam. Chakra a treia
este deasemenea responsabila si cu lucrul focului digestiv; este nevoie de putere interioara pentru a digera si
asimila ceea ce ne hraneste, si pentru a elimina ceea ce nu ne este necesar.
Cand chakra a treia este sanatoasa, ea confera senzatia de putere, prin actiunea ei avem convingerea ca “eu pot
sa actionez ; pot sa actionez in aceasta viata astfel incat sa realizez ceea ce doresc”.
Cu alte cuvinte, numai aprinzand focul nostru interior, putem sa ne traim viata cu adevarat.

SEMNE DE DEZECHILIBRU LA NIVELUL CHAKREI A TREIA
· abuz, dominatie
· servitudine, pasivitate
· epuizare, karoshi, oboseala cronica
· manie excesiva, explozii temperamentale
· lipsa de respect de sine, abuzul fata de propria persoana
· digestie slaba
· codependenta
· lipsa de vointa
SEMNE DE SANATATE LA NIVELUL CHAKREI A TREIA
· respect de sine, autodisciplina
· comportament proactiv
· vitalitate, rezistenta, stamina
· hotarare
· incredere
· curaj
· simtul umorului
· simt etic, corectitudine

DESCHIDEREA CHAKREI A TREIA - MEDITATIE
· Stam in picioare, cu picioarele putin departate.
· Inspiram si expiram de trei ori, aducand energia pina in zona plexului solar.
· Sarim usor timp de 1-3 minute, ca si cum am fi pe o trambulina.
· Ne oprim si reluam pozitia de stat in picioare cu picioarele usor desfacute, si coloana vertebrala
dreapta.
· Punem mainile pe umeri, cu coatele ridicate la nivelul umerilor.
· Inhalam si ne rasucim catre stanga, apoi la exhalare ne rasucim catre dreapta, timp de 1-3 minute, (pe
o muzica vioaie).
· Facem tot posibilul ca sa ridem timp de 1 minut.
· Punem mainile pe plexul solar, si la inspiratie aducem in plex urmatoarea afirmatie: “eu pot.”
Repetam afirmatia de mai multe ori.

Rolul si functiile celei de a treia chakre
A treia chakra a primit mai multe denumiri in literatura. Pana si localizarea ei este indicata in mai multe feluri.
(Este vorba, de fapt, de o chakra principala si de mai multe auxiliare, ale caror functii insa se intrepatrund atat
de strans, incat ele pot fi considerate o singura chakra principala.)
Acestei chakre ii revine un rol complex. Ea este aferenta elementului foc. Focul inseamna lumina, caldura,
energie si activitate, iar la nivel spiritual, chiar si iluminare.
Chakra plexului solar constituie soarele si centrul de forta al omului. Aici preluam energia solara care
hraneste, printre altele, corpul nostru eteric si, impreuna cu el, si corpul fizic, dandu-i vitalitate si mentinandu-
1. Prin cea de-a treia chakra intram in legatura cu lucrurile din lumea noastra si cu semenii nostri. Este
domeniul prin care energia noastra emotionala radiaza in exterior. Relatiile interumane, simpatiile si
antipatiile, precum si capacitatea de a realiza un parteneriat emotional durabil sunt comandate in mare masura
din acest centru.
Pentru omul obisnuit, chakra a treia este sediul personalitatii. Este locul unde el isi gaseste identificarea
sociala si care il ajuta sa se incadreze in normele societatii prin forta personala, prin tenacitate si nazuinta spre
putere sau prin adaptabilitate.
Un rol important al chakrei plexului solar este limpezirea pulsiunilor si dorintelor emanate de chakrele
inferioare, indrumand si folosind energiile lor creative in mod constient, precum si manifestarea continuturilor
spirituale ale chakrelor superioare catre lumea materiala, realizand o cat mai perfecta implinire a vietii la toate
nivelurile.
Chakra plexului solar se afla intr-o legatura directa cu corpul astral, denumit si corpul dorintelor si
nazuintelor, care poarta si emotiile noastre. Aici pulsiunile si dorintele vitale din chakrele inferioare sunt
decodate, prelucrate si transformate intr-o energie superioara, inainte de a fi modelate de catre constientul
nostru impreuna cu energia chakrelor superioare.
Un principiu asemanator observam si pe plan trupesc, in functionarea ficatului. Ficatul, in colaborare cu
organele digestive, are rolul de a analiza hrana ingurgitata, separand elementele utile de cele nefolositoare,
prelucrand tot ceea ce este folositor si trimitand aceste materii in locurile potrivite ale organismului.
Acceptarea si integrarea corespunzatoare a sentimentelor si dorintelor, precum si a experientei de viata pe care
o acumulam, face ca chakra a treia sa ramana lipsita de tensiuni si deschisa, ceea ce lasa lumina sa patrunda
tot mai mult in viata noastra, iar lumea noastra sa fie tot mai insorita.
Starea generala a dispozitiei noastre depinde in mare masura de cata lumina lasam sa patrunda in noi. Ne
simtim luminosi, bucurosi si impliniti launtric atunci cand cea de-a treia chakra este deschisa, insa dispozitia
ne este echilibrata si tulbure, daca chakra este blocata sau dereglata. Noi proiectam mereu aceste sentimente
asupra mediului inconjurator, astfel ca intreaga viata ni se pare luminoasa sau intunecata. Cantitatea de lumina
din noi determina limpezimea parerilor noastre si calitatea observatiilor pe care le facem.
Printr-o integrare si o implinire launtrica tot mai perfecta, lumina galbena a intelegerii intelectuale patrunde in
cea de-a treia chakra, transformandu- se treptat in lumina aurie a intelepciunii si a plenitudinii.
Cu chakra plexului solar noi preluam direct vibratiile altor oameni si reactionam in mod corespunzator la
calitatea acestor vibratii. Atunci cand suntem confruntati cu vibratii negative, simtim semnalul unui pericol.
Recunoastem acest lucru prin faptul ca chakra a treia se contorsioneaza involuntar, ca un mecanism de alarma.
Aceste semnale devin insa inutile atunci cand in noi lumina va fi atat de puternica, incat va radia cu forta spre
exterior si ne va inconjura ca o manta protectoare.

Posibilitati de purificare si activare a chakrei plexului solar
Trairi in mijlocul naturii
Lumina aurie a Soarelui corespunde cu lumina, caldura si forta chakrei plexului solar. Daca te deschizi in mod
constient in fata influentei sale, aceste calitati vor fi revigorate in tine.
Viziunea unui câmp insorit, de rapita sau de cereale coapte, iti ofera si ea trairea unei impliniri manifestate ca
raspuns la forta luminoasa a Soarelui.
In mijlocul florii-soarelui, in unitatea cercului, vei vedea desene in spirala, iar in petale vei recunoaste lumina
aurie care radiaza in jur. Daca te adâncesti in aceasta Mandala naturala, vei avea trairea launtrica a unitatii si,
in ea, a esentei miscarii intelepte, ordonate si in acelasi timp jucause, dansatoare, a unei activitati care,
puternica, fericita, dulce si plina de frumusete, radiaza catre tine.
 Terapie prin sunete
Forma muzicala: A treia chakra este activata prin melodii focoase. Muzica de orchestra, rasunetul coordonat
al numeroaselor sunete poate conduce la armonizarea chakrei plexului solar. In caz de hiperactivitate, este
potrivita orice muzica relaxanta, care calmeaza si care te ajuta sa te adâncesti in centrul fiintei tale.
Vocal: Chakra plexului solar raspunde la un “o” deschis ca in cuvintele in care vocala “o” nu este accentuata.
Se cânta pe nota “Mi” din gama. şi aici, “o” produce o miscare circulara, care este directionata in afara prin
deschizatura literei “o”. Aceasta favorizeaza modelarea spre exterior a personalitatii, pornind dintr-o
deplinatate interioara. Un “o” deschis se apropie de “a”-ul chakrei inimii. El confera manifestarilor larghete,
plinatate si bucurie.
Mantra: RAM.
Terapie prin culori
Un galben curat, insorit activeaza si intareste functiile celei de-a treia chakre. Galbenul invioreaza activitatea
nervoasa, gândirea, precum si contactul si schimburile cu altii. Actioneaza impotriva senzatiei de oboseala
launtrica, da bucurie si relaxare voioasa. Daca esti prea pasiv sau intristat, un galben pur iti va fi de ajutor
pentru a relua viata si activitatea. Dar stagnarea psihica poate cauza si o reala constipatie fizica.
O culoare galben-aurie are un efect limpezitor si calmant in problemele sufletesti si in imbolnavirile psihice.
Ea fortifica activitatile spirituale si sprijina acele forme de intelepciune care se nasc din experienta.
Terapie prin pietre pretioase
Piatra semipretioasa numita ochi de tigru favorizeaza vederea fizica si pe cea launtrica. Ea ascute capacitatea
de intelegere si de descoperire a unor greseli, precum si de tratarea acestora.
Chihlimbarul: Da caldura si siguranta. Forta solara din el te conduce pe calea catre o bucurie mai mare si
lumina mai limpede. Ajuta privirea launtrica si iti arata cum te poti valorifica in viata. Chihlimbarul sprijina si
norocul in afaceri.
Pe plan trupesc, chihlimbarul purifica organismul, are un efect de echilibrare asupra sistemului digestiv si
hormonal, curata si intareste ficatul.
Topazul: Piatra pretioasa de culoare galbena te umple in masura mare cu forta radioasa si cu caldura luminii
solare. Da o stare de constienta mai lucida, vigilenta si limpezime, bucurie si vivacitate. De asemenea,
anuleaza sentimentele impovaratoare si gândurile tulburi, constituind un ajutor in starile de anxietate si
depresive.
Fortifica si stimuleaza intregul corp si favorizeaza digestia corporala si spirituala.
Citrinul: Aduce o stare generala buna, caldura si vioiciune, siguranta si incredere. Te ajuta sa-ti prelucrezi
experientele de viata si sa le integrezi in personalitate, precum si sa aplici in viata cotidiana observatiile
intuitive. Aduce implinire interioara si exterioara si te ajuta in realizarea scopurilor tale.
In domeniul fizic ajuta la eliminarea toxinelor, in indigestii si in diabet si invioreaza activitatea sanguina si
nervoasa.
Terapie prin arome
Lavanda: Uleiul de lavanda are un efect calmant si relaxant asupra chakrei plexului solar prea active.
Vibratiile sale dulci, calde ajuta solutionarea si prelucrarea unor emotii stagnate.
Rozmarinul: Uleiul de rozmarin proaspat si condimentat este potrivit mai ales in blocajul chakrei plexului
solar. Are un efect inviorator si excitant, ajuta in depasirea leneviei si trezeste pofta de actiune.
Bergamota: Vibratiile acestui ulei, extras din fructele pomului bergamot (para regilor) poarta in sine multa
lumina. Aroma sa proaspata, citrica intareste energiile vitale. Da incredere in sine si siguranta.
Forme de yoga care actioneaza asupra chakrei plexului solar
Karma-Yoga: Aceasta nazuieste spre independenta in actiune, fara a tine cont de foloasele si rezultatele
personale ale actiunii. Astfel yoghinul Karmic se deschide in fata lui Dumnezeu si isi pune actiunile in acord
cu fortele naturale ale evolutiei, care oglindesc vointa Domnului in Creatie.

4. Chakra inimii - cand este deschisa - va face a fi o persoana iubitoare.
Nu alegeti alternativa inimii impietrite
.
Cunoscuta si ca puntea dintre mental si corpul fizic, chakra inimii nu se afla in zona inimii actuale, ci in
mijlocul sternului, la centrul celor sapte chakre. Numita “anahata” in sanskrita, chakra inimii manifesta
polaritati cum ar fi iubire si ura, bucurie si tristete, separare si conectare.
Fiind sediul compasiunii si iubirii chakra inimii ne conecteaza cu noi insine/insene, cu cei/cele dragi, cu
vecinii, cu intreaga omenire.
Imi imaginez iubirea ca fiind tesatura care face legaturile in univers. Fara deschiderea chakrei inimii nu am
putea avea prieteni apropiati sau relatii bune cu ceilalti, si nu am putea sa ne simtim ca apartinem de o
comunitate. Inchiderea chakrei inimii duce la separare si frica: de a forma legaturi, de alte persoane, si in
ultima instanta, de ce avem in propria noastra inima.
Separarea, izolarea si alienarea impovareaza inima si o seaca de tendinta ei naturala de a fi in relatie
armonioasa, ritmica, cu propria fiinta si cu ceilalti.
Cum am putea sa gasim insa curajul de a ne deschide inimile intr-o societate in care tendinta este de a trai
pentru propriul ego ?
Nu avem decat sa recunoastem faptul ca - pentru a ne urma chemarea inimii, avem nevoie sa ne deschidem
inima, cultivand bunatatea, generozitatea, caldura sufleteasca si compasiunea. Facand asa, putem reusi sa fim
credinciosi/ credincioase inimii noastre.
SEMNE DE DEFICIENTA LA NIVELUL CHAKREI A PATRA
· frica de intimitate
· frica de a ne urma chemarea inimii
· lipsa empatiei
· neputinta de a simti bucurie
· instrainare de scopul vietii
· izolare
· narcisism
· deficienta imunitara
SEMNE DE SANATATE LA NIVELUL CHAKREI INIMII
· abilitatea de a oferi grija propriei persoane si celorlalti
· relatii echilibrate
· compasiune, iubire si bunatate
· apreciere si recunostinta
· sistem imunitar puternic
· altruism
EXERCITIU DE MEDITATIE PENTRU CHAKRA INIMII
· stam comod pe un scaun, sau pe jos cu picioarele incrucisate in pozitia lotus.
· inchidem ochii si inspiram adanc, aducandu-ne constiinta in centrul pieptului (mijlocul sternului).
· ridicam umerii in sus, catre urechi, apoi ii coboram la loc.
· tragem umerii in spate, ca sa aducem omoplatii cat mai aproape unul de celalalt.
· cand inhalam, suntem atenti la senzatiile pe care le simtim in zona chakrei inimii.
· cand exhalam, o facem cu un oftat adanc, invitand inima sa se relaxeze si sa se deschida.
· continuam aceasta respiratie profunda timp de 1-3 minute.
· punem in continuare mainile, cu palmele in jos, pe chakra inimii.
· continuam sa respiram si sa simtim senzatiile prezente in profunzime in inima noastra.
· afirmam ca iubim si ca meritam sa fim iubiti/iubite.

5. De culoare albastru-lapis, chakra gatului are rolul de a ne exprima sentimentele, ideile si credintele.

Betele si pietrele pot sa raneasca, dar si cuvintele… Pot sa raneasca, sa inspire, sa convinga, sa nege, sa
limpezeasca, sa distruga si sa armonizeze - fiinta iubita, spectatorii, chiar o intreaga natiune.
Cunoscuta ca “visshuda” in Sanskrita, chakra a cincea guverneaza exprimarea sinelui, comunicarea si
adevarul. Chakra gatului transmite constientizarea din interior catre lumea exterioara. Pe masura ce cuvintele
pornesc din gura noastra, se manifesta si legea cauzei si efectului. Chakra gatului este portalul dintre cap si
inima, unde energiile mentalului si ale inimii se intalnesc si schimba intre ele informatii. Lipsa de comunicare
intre ratiunea mintii si simtirea inimii, ca si tendinta de a gandi prea mult in deficitul ascultarii interioare, se
manifesta deseori prin tensiuni la nivelul gatului si umerilor. Calitatea vocii, inclusiv tonul si armonia sa,
sâmbătă, 18 septembrie 2010 | By: andra_30_tm

Purificarea campului cu REIKI

Sunt momente cand simti ca energia din jurul tau este cetoasa sau negativa. Sunt multe tehnici cu care se curata aceasta energie, amintind de rugaciuni, liturghii, maslu, radiestezie, Qi gong, meditatii sau posturi Yoga, dar, in materialul de fata incercam variante de curatare cu reiki.
Una dintre tehnici implica miscarea Ki in jurul nostru in sens invers acelor de ceas si a lasa energia sa indeparteze ceea ce este negativ sau nu inspre binele nostru.
  1. Tine mainile la nivelul abdomenului, cu palmele in sus
  2. Vizualizati Dai ko Myo ( folositi Cho Ku Rei la nivelul I sau II). “Vedeti” sau vizualizati Energia Reiki venind peste tot corpul din cap pana la picioare. Vedeti-o ca pe o lumina alba.
  3. acum vizualizati in jurul vostru CKR tridimensional. Partea de sus a simbolului este deasupra capului. Energia incepe sa se miste in spirale in jos, invers acelor de ceasornic, pe masura ce se infasoara vedeti Energia Reiki indepartand blocaje, curatind aura si toata energia din jurul nostru.
CKR ca o spirala în trei dimensiuni
Fa-o de 9 ori.
Vizualizati DKM stand deasupra chakrei coroanei si coborand sub picioare. Vedeti energia Reiki ca o ceata alba si respirati in ea. Cand expirati trimiteti lumina afara catre intreg universul.
Faceti asta un timp si apoi, la final, Gassho si plecaciuni.

Energizare Reiki

Sunt momente cand percepem nivelul energiei personale ca fiind scazut. Tehnica care urmeaza este o cale de a creste nivelul energiei personale si a ne umple de Reiki. Este o cale minunata de revitalizare. Este de asemeni o cale de a marii sensibilitatea fata de Reiki asa incat sa dezvolti canalul tau Reiki. Este o tehnica care se face impreuna cu cea de purificare.
Prima data se executa tehnica de purificare
Apoi :
  1. Tineti mâinile la nivelul abdomenului, cu palmele orientate in sus.
  2. Vizualizati DKM (folositi CKR pentru nivelul I sau II). „Vedeti” sau vizualizati energia Reiki cum vine in jos peste tot corpul. Vizualizati-o ca pe o lumina alba.
  3. Vedeti Reiki intrând in chakra coroanei si incepând sa se miste in jos umplând fiecare molecula a corpului. Las-o sa se miste în cap, gât, umeri, in jos prin mâini. Las-o sa se miste in jos pe coloana, umplând spatele, pieptul, inima, toate organele. Las-o sa intre in solduri, organele sexuale, picioare , genunchi, glezne si talpi.
  4. Pe masura ce se misca, vedeti cum transforma tot ce este negativ sau nu înspre binele nostru în lumina. Pe masura ce coboara, vedeti ca tot ce nu este înspre binele nostru se misca prin talpi în afara si se transforma în lumina dispersându-se.
  5. Vizualiza-ti partea de jos a talpilor închizându-se.
  6. Lasa energia sa te umple de jos în sus. Umple talpile, picioarele, soldurile, în sus prin trunchi, în gât, în jos prin brate spre palme, si în final în cap.
  1. Mentine aceasta un timp pâna te simti umplut cu Energia Reiki.
  2. Aseaza palmele în Gassho si respira natural, apoi lasa energia sa radieze în afara în toate nivelurile câmpului tau energetic.
  3. Când ai terminat, saluta si multumeste sursei Reiki pentru aceasta energie de iubire.
vineri, 17 septembrie 2010 | By: andra_30_tm

Initiere in Reiki

Initierea in REIKI Traditional sau USUI SHIKI REIKI RYOHO este un dar de la Dumnezeu, un sistem de vindecare dar şi o cale de a-ţi accelera dezvoltarea spirituală. Reiki se manifesta prin Lumina!
Reiki,in japoneza, are mai multe intelesuri:
REI – intelepciunea divina, minune, universal, luminozitatea divina, omniprezent, stralucitor, universal, clar, etc.
KI – energia vitala, forta universala, forta generatoare a cerului si a pamantului. (In chineza se numeste chi, in sanscrita – prana, in crestinism lumina etc.)
Exista o sursa de lumina care in Reiki este numita SURSA UNIVERSALA DE ENERGIE, dar care este aceeasi cu sursa pranei sau cu Duhul Sfant ortodox.
Tu, îi poţi ajuta pe ceilalti sa se vindece, pasind in Lumina. Reiki este o energie veche din timpuri atlante. Este un sistem de împuternicire prin IUBIRE, prin care oamenii se pot vindeca pe ei înşişi, pe alţii şi pe Mama Pământ. Nu este nimeni pe pământ care să nu o poate face. Toti cursantii mei au primit energia vindecătoare în mâini. Şi IUBIRE în inimă.
Iata cateva din definitiile ce au fost date de-a lungul timpului acestui minunat sistem:
  • Tehnica de vindecare spirituala (Mikao Usui)
  • Intelepciune si Adevar (Hawayo Takata)
  • Stiinta si Arta (Hawayo Takata)
  • Iata in jurul nostru un spatiu enorm care ne inconjoara. Acesta este Universul. El este o enorma si infinita energie, este ultima sursa a Creatorului. Ea nu vine de la soare, de la luna sau de la stele. Este o forta fara limite care face ca plantele sa creasca, iar pasarile sa zboare. Cand o fiinta umana are dureri sau probleme, atunci poate apela la aceasta. Ea este o sursa eterica, o mare putere care ne revitalizeaza, care restabileste armonia. Aceasta este Natura, este Dumnezeu, puterea Sa pe care El a facut-o disponibila pentru toti copiii sai. In japoneza aceasta se numeste Reiki (Hawayo Takata)
  • Cred ca exista o unica fiinta Suprema – Infinitul Absolut – o forta dinamica care guverneaza lumea si Universul. Ea este o putere spirituala invizibila care vibreaza. Ea este deci absoluta! O putem numi Reiki! Fiind o forta universala data de Marele Spirit Divin, ea apartine tuturor celor care o cauta si doresc sa invete arta vindecarii (Hawayo Takata)
  • Energia Spirituala a Fortei Vietii (rev.Joseph Sparti)
Reiki este o energie a fortei vitale, invizibila dar palpabila, infuzeaza si patrunde toate formele de viata. Aceasta energie este infinita si pura.
In mod natural ne luam aceasta energie prin rugaciune, prin impartasanie, prin apa sfintita de la preot care are acces direct la sursa universala (Duhul Sfant).
Oamenii au practicat arta punerii mainilor spre vindecare de la inceputul timpurilor. Această energie este cunoscută sub mai multe nume: CHI (în China), PRANA (în India), REIKI (în Japonia).Este un instinct natural sa pui mana pe cel ranit, trist sau bolnav. Mamele sunt un exemplu in acest sens, cand copilul este bolnav ea pune mana in locul dureros.  Atingerea umana inseamna vindecare si dragoste. Aceasta energie este una si aceeasi  cu energia folosita de practicantii Reiki. Vindecatorul Reiki are acces la acesta energie si datorita INITIERII pe care o primeste, care elimina blocajele din canalele de energie ale corpului sau.
Initierea, punerea pe lungimea de unda cu energia Reiki, ii creste vindecatorului propria energie universala. In acelasi timp  conecteaza practicantul Reiki cu sursa de energie universala. Reiki nu este numai pentru cei ce vor sa practice vindecarea, deci sa devina vindecatori, ci este si pentru oamenii simpli, care nu au aspiratii de acest gen, ci doresc numai sa se perfectioneze din punct de vedere spiritual. INIŢIEREA creează un vindecător, după patru iniţieri succesive.
Persoana iniţiată primeşte un dar de la Dumnezeu. După ce ai primit nivelul REIKI l, nu ai altceva de făcut decât să-ţi pui mâinile pe tine sau pe altul şi energia va începe să curgă prin mâinile tale. Când începi să practici REIKI, poţi experimenta lucruri noi, deosebite. Unii simt mai mult decât alţii. Unii nu simt nimic. Dar, oricum ar simţi ei, sigur canalizează energia. Poţi simţi căldură în mâini ca şi cum ai fi conectat la o reţea electrică. Dar, de câte ori pui mâna pe tine sau pe altcineva, energia este acolo.
Reiki va da posibilitatea de autovindecare atat fizic cat si spiritual. Este un mod de a abandona vechi obisnuinte sau dependente, de a vindeca la nivel mental si emotional.
Trebuie tinut cont de catre vindecatorul Reiki, ca bolile isi au originea in modificarile produse in corpurile emotional si mental, transmise ulterior corpului fizic. Reducand cauza efectul dispare. Energia fricii trebuie mutata in dragoste, asta inseamna sa dam pacientului sprijin prin Iubire. Acceptand confesiunea pacientului, ii dam posibilitatea acestuia sa descopere el insusi sursa raului, care pot fi experiente chiar de vieti precedente. Se intampla uneori ca vindecarea sa fie blocata voit de catre pacient si acest lucru se intampla atunci cand pacientul nu crede in vindecare. Intotdeuna pacientul trebuie sa isi dea acceptul sa fie vindecat.  Aceasta va insemna ca este deschis colaborarii cu energia. Nu se forteaza vindecarea nimanui!
Reiki este o forma de manifestare a puritatii inimii noastre!
Istoria Reiki
REIKI a fost un sistem de vindecare folosit în antica Atlantidă, creat de către un mare preot, la templul VINDECĂRII, preot care este acum cunoscut sub numele de Maestrul Spiritual (Ascensionat) St. Germain.
Insa fondatorul acestui sistem este Mikao Usui (1865-1926). El a readus aceasta practica pe Pamant printr-o experienta avuta  in anul 1922. An in care acesta a urcat pe muntele Kurama si a tinut post negru 21 de zile, dupa ce in prealabil incerca sa afle taina vindecarilor facute de Iisus Hristos. In ziua 21  primeste aceasta energie pe care o numeste REIKI. Transmite mai departe Reiki-ul lui Chujiro Hayashi care mai departe doamnei Hawayo Takata.  Aceasta aduce Reiki-ul in America unde instruieste 22 de maestri. Acestia au fondat societati de Reiki, iar fiecare si-a pus amprenta mai mult sau mai putin pe acest sistem, astfel la oara actuala pe langa diferentele de la un maestru la altul mai sunt si peste 100 de alte ramuri asa zise nontraditionale sau moderne. Oricum ar fi, este o eroare grava a sustine ca Reiki-ul meu este mai bun decat al tau, sau invers. Toate functioneaza, exista insa diferente la simboluri si vibratiile la care acestea conecteaza, plus diferente la ritualul de initiere (acordaj). In rest totul depinde de practica si nivelul spiritual al fiecaruia.
Cele doua percepte Reiki
PERSOANA TREBUIE SĂ CEARĂ (să fie vindecată sau iniţiată)
Noi trebuie să cerem să fim vindecaţi. Prin a cere, noi ne deschidem la nivelul gâtului. Când verbalizăm şi ne auzim spunând: „Vreau să schimb starea în care mă aflu, vreau să-mi schimb starea de existenţă!”. Prin această cerere, persoana respectivă afirmă o decizie conştientă, de a se implica în procesul de vindecare. Această cerere poate fi făcută de asemeni la nivelul sufletului (cererea de vindecare să fie făcută din tot sufletul persoanei care o solicită).
Ca vindecător REIKI, tu eşti viaductul, canalul prin care curge energia REIKI. Este esenţial să asculţi şi să-ţi oferi serviciile unei cereri venite din tot sufletul.
TREBUIE SĂ EXISTE UN SCHIMB DE ENERGIE PENTRU SERVICIU
Energia vindecătoare aparţine universului şi lui Dumnezeu. Totuşi există necesitatea unui schimb creativ de la pacient la vindecător, care îşi pune la dispoziţia pacientului timpul şi serviciul său oferit pacientului pentru vindecare.
Dacă oferă ceva gratis, aceasta cauzează un dezechilibru datorită unei obligaţii care trebuie plătite. Schimbul de energie între cele două persoane implicate menţine echilibrul. Schimbul de energie poate implica orice, de la conceptul de energie precipitată (bani), până la schimbul de servicii. Cei care practică REIKI la un nivel profesional, îşi stabilesc o sumă fixă pentru onorariu. Acest onorariu reprezintă valoarea serviciului care este considerat de majoritatea oamenilor ca o realitate completă. Starea de sănătate este ea însăşi o valoare şi reflectă, în ultimă instanţă, sentimentele de dragoste de sine şi de apreciere de sine ale persoanei care doreşte să se vindece.
Principiile Reiki
DOAR ASTĂZI SĂ AM ÎNCREDERE DEPLINĂ (să trăiesc „acum”)
  • Toate lucrurile se întâmplă în concordanţă cu vointa Divină.
  • Am să ascult de sfatul Sinelui meu Superior şi voi da voie vieţii şi muncii mele să se desfăşoare în limitele planului Divin.
  • A-mi face griji, a mă nelinişti, înseamnă a nu avea încredere în rolul pe care Dumnezeu îl joacă în viaţa noastră.
  • Dacă noi vom asculta de vocea noastră interioară, noi vom creşte, vom ajunge să recunoaştem şi accepta locul pe care îl ocupăm în lume şi să pornim de aici inainte în dragoste şi compasiune.
DOAR ASTĂZI SĂ MUNCESC CINSTIT
  • Mă iubesc pe mine însămi suficient de mult ca să-mi dau seama că acţiunile mele afectează pe ceilalţi.
  • Am face munca cu onestitate, înseamnă a fi cinstit faţă de mine însămi. Dacă vom creea armonie în noi înşine, ajutăm la armonizarea lumii.
  • Dacă colaborăm la dragoste şi echilibru, vom avea parte de aceste binefaceri în propria noastră viaţă. Încearcă să vezi încercările vieţii ca lecţii pe care Dumnezeu încearcă să ţi le ofere pentru a-ţi da şansa de a învăţa.
  • A fi spiritual înseamnă a fi conştient de propriile tale nevoi, precum şi de nevoile altora.
  • Desăvârşirea vine din străduinţa cinstită pe care o facem în fiecare zi pentru a ne perfecţiona pe noi şi pentru a ajuta pe alţii.
DOAR ASTĂZI ÎMI VOI ACCEPTA BINEFACERILE (în sens Christic, binefacerile sunt lecţii de viaţă atât rele cât şi bune)
  • Aceasta înseamnă că mă voi uita la viaţa mea şi voi aprecia ce am cu adevărat. Cheia a avea tot ceea ce îţi trebuie, este să vizualizezi pozitiv, să gândeşti pozitiv, pentru că obţii tot ceea ce gândeşti.
  • Învaţă să gândeşti în mod constructiv şi astfel să-ţi aduci în viaţă energiile de care ai într-adevăr nevoie.
  • Dacă gândeşti lumină, va fi lumină. Dacă gândeşti întuneric (ai gânduri întunecate), tu vei deveni întunecat. Dă-i voie spiritului tău să-ţi spună de ce ai tu neapărat nevoie.
  • Noi suntem lumina lui Dumnezeu pe pământ, aşa că lasă lumina să se manifeste prin tine, în adevăr, frumuseţe, armonie, dragoste şi îndestulare.
NUMAI ASTĂZI VOI FI ÎMPĂCAT
  • Atunci când eşti furios, eşti controlat. A fi furios înseamnă a fi controlat de altceva sau altcineva.
  • Este o încăpăţânare de a nu vedea, de a nu lua în seamă lucruri despre tine care nu-ţi fac plăcere.
  • Furia te limitează şi-ţi produce neajunsuri fizice şi emoţionale. Energia este viaţă şi dacă eşti furios, furia ta pătrunde în mâncare, în materialul locuinţei şi în toate formele de viaţă din universul nostru. Această energie a furiei trebuie transformată în dragoste şi echilibru. Zâmbeşte şi primeşte zâmbetul altora. Dragostea va răspunde cu dragoste. Gândeşte roz, aceasta este culoarea iubirii.
NUMAI ASTĂZI VOI AVEA RESPECT PENTRU TOT CE ESTE VIAŢĂ
  • Ni s-au oferit toate condiţiile pentru a trăi în armonie şi respect. Până nu vom învăţa să ne respectăm şi să ne iubim pe noi înşine, nu vom fi în stare să respectăm şi să iubim pe alţii şi să fim în armonie cu planul Divin.
  • Noi, ca vindecători, suntem instrumentele planului divin şi trebuie să le arătăm celorlalţi calea spre dragoste şi compasiune. Pământul este o fiinţă vie, iubitoare, trebuie să înţelegem aceasta şi să-l ajutăm pentru a reajunge la echilibrul iniţial. Umanitatea a abuzat de pământ (mama lor) iar noi trebuie să-l ajutăm să se vindece. Numai prin aceasta vom putea să devenim întregi (conform planului divin).
Initierea
Initierea Reiki este un ritual prin care practicantul este racordat la sursa de energie universala. Initierea are 3 mari componente: cea fizica unde maestrul efectueaza un anume ritual, cea energetica unde se deschid anumiti centrii energetici si se curata anumite meridiane energetice si componenta spirituala unde practicanutul primeste un anumit nr de ghizi de Lumina, o cunoastrere la nivelul sinelui si daruri de la Divinitiate. Toate accestea fiind oferite de Divinitate spre a evolua si a ne indeplini misiunea personala pe aceasta planeta.  Cu fiecare initiere primita creste si responsabilitatea maestrului/practicantului fata de el, de oamenii pe care trebuie sa ii ajute sau sa ii invete si fata de Divinitate.
Criza de vindecare
Dupa initierea Reiki poate aparea asa numita criza de vindecare. Ea dureaza 21 de zile in care trebuie efectuat autotratamentul zilnic (elevul va primi manualul cu toate informatiile necesare). Aceasta criza apare pentru ca practicantul a fost racordat la o energie superioara, iar corpul are in componenta si energii si entitati  care in momentul ridicarii vibratiei interne vor fi eliminate. Aceste energii si entitati  in timpul eliminarii vor trece prin campuri, unele provocand durere. In concluzie in primele 21 de zile de la initiere este posibil nu obligatoriu sa aveti dureri, dar nu este nici o problema, corpul dumneavoastra se purifica.
Procesul de purificare poate imbraca orice simtom si se poate manifesta precum o gripa, prin curgerea nasului, tuse, stranut, somnolenta, insomnii, transpiratii sau absolut nici un simptom.
In aceasta perioada de 21 de zile este recomandata efectuarea autotratamentului zilnic si consumul de cat mai multe lichide (de preferat energizate sau apa sfintita).
Structura sistemului Reiki Usui Traditional cuprinde:
Gradul I- Shoden – Deschiderea canalului Reiki – după iniţiere, practicantul poate face tratament prin punerea mâinilor, fie pentru el însuşi, ca autotratament, fie pentru alţii. Poziţiile de punere a mâinilor sunt simple şi intuitive, se merge pe principiul de sus în jos, urmărindu-se chakrele, pe faţa şi pe spatele trupului. De asemenea se aplică mâinile în locurile durerose. (vezi manual curs)
Gradul al II-leaDezvoltarea abilitatii de vindecare si a puterii energiei Reiki -după iniţiere, practicantul primeşte primele simboluri Reiki, cu ajutorul cărora îşi poate activa palmele pentru o mai mare eficienţă şi poate face tratament şi prin realizarea şi vizualizarea simbolurilor în anumite puncte bine precizate. De asemenea, simbolurile permit curăţarea încăperilor de energii negative, dăunătoare, curăţarea şi energizarea mâncării, dar şi trimiterea luminii la distanţă, crearea câmpurilor de protecţie
Gradul al III-leaAuto-purificarea si vindecarea corpului fizic, mental si emotional, dezvoltarea capacitatilor senzoriale – după iniţiere, practicantul primeşte noi simboluri şi învaţă tehnici suplimentare.
Maestru elevul daca a atins un anumid grad de cunoastere si evolutie spirituala poate primi maiestria Reiki, din acel moment poate face initieri si acordaje.
bibliografie John Armitage
In acest moment in lume sunt peste 100 de  sisteme Reiki care difera intre ele prin nivelul vibratiei energiei cu care ne pune in contact. Ai nevoie de aceste sisteme numai daca simti acest lucru si nu pentru ca este la moda sa ai cat mai multe.  Reiki inseamna conoastere si evolutie spirituala, insemna vindecare si iubire neconditionata. Iata cateva din aceste  siteme descrise in articolul “Sisteme Reiki”
Te astept cu drag !