sâmbătă, 30 octombrie 2010 | By: andra_30_tm

CURS DE REIKI GRADUL II

CURS DE REIKI
GRADUL II

“Iar ceea ce pluteşte în apariţia şovăitoare să prinzi în gânduri tainice.” Goethe

Sesiunea I
A. Realizări şi rezultate ale cursanţilor de gradul I Reiki. Întrebări. Concluzie: în Reiki, 50% înseamnă poziţii de mâini şi 50% idealuri Reiki.

B. Simbolurile Reiki
Simbolurile = semne grafice, investite cu putere magică, care au o puternică acţiune energetică asupra celor cărora le sunt adresate. Transmiterea energiei Reiki în timp scurt, oriunde în spaţiu şi timp, fără efort, în folosul altora şi al nostru, se face folosind simbolurile. Acestea au fost ţinute secret mult timp şi transmise de la maestru la discipol numai oral. Pentru a le folosi nu este suficientă doar cunoaşterea lor, ci este necesară şi o iniţiere pe care o realizează un maestru. Simbolul este o cheie ce permite deschiderea unei porţi. Activăm simbolurile, după ce am fost iniţiaţi, prin desenare în aer, pe hârtie, sau mental, cu 3 degete, cu 5 degete sau cu podul palmei, o dată, şi spunem numele simbolului de 3 ori (valabil pentru toate simbolurile).
Scopul – să activăm simbolurile doar gândindu-ne la ele. Folosindu-le zilnic, intrăm în rezonanţă cu simbolurile.
Primul simbol: simbolul de distanţă: HON – SHA – ZE – SHO – NEN

Interpretarea esoterică a simbolului
“Partea mea divină salută partea ta divină.” sau “Te salut şi acţionez în numele tău.”
Simbolul II – simbol mental-emoţional: SEI – HE – KI
Interpretarea esoterică a simbolului:
“Divinitate şi umanitate se unesc pentru a forma unitate.” Partea stângă a simbolului are legătură cu partea stângă a creierului, cu logica; partea dreaptă a simbolului are legătură cu partea dreaptă a creierului, cu creativitatea, intuiţia, cu vocea interioară.
- serveşte la echilibrarea celor 2 părţi ale creierului
- conduce la sensibilitatea minţii şi logica sensibilităţii
Se foloseşte atunci când:
- vrem să ne reamintim ceva
- înainte de a învăţa ceva
- pentru dureri de cap
- pentru echilibru şi armonie
- în cuplu, oriunde şi oricând

Simbolul III: CHO – KU – REI
Interpretarea esoterică a simbolului “Toată energia universului, aici şi acum.”
Este un simbol de forţă; se deschide instantaneu accesul la energia universală Reiki.
- se foloseşte oriunde şi oricând, cu sau fără alt simbol
- aplicat asupra palmelor, face să crească puterea vindecătoare a mâinilor, sporind eficienţa
- aplicat asupra unei leziuni - grăbeşte vindecarea prin activarea energetică a zonei respective
- aplicat pe corp în fiecare chakră de jos în sus şi o dată pe tot corpul - îl protejează împotriva oricărei agresiuni energetice
- vizualizat pe uşa apartamentului - oferă protecţie
- aplicat mental pe plafon, podea şi pereţi - purifică încăperea
- e necesar să se facă acest lucru în încăperi unde s-au făcut tratamente
- aplicat asupra unui animal sau plantă – îi permite să primească pe cale naturală energia de care are nevoie
!!! SIMBOLURILE AU UN CARACTER SECRET, NU SE LASĂ LA VEDERE, NU SE DESENEAZĂ ÎN FAŢA ALTOR PEROANE NEAVIZATE!!!
!!! ŞI ÎN GRADUL II REIKI FACEM TRATAMENT NUMAI CU PERMISIUNEA CELUILALT!!!
- aplicat asupra unui obiect, acesta devine furnizor de energie
- vizualizând CHO - KU – REI în faţa autoturismului – îi deschidem drum pentru a se deplasa în condiţii optime
- timpul pentru fiecare poziţie Reiki se înjumătăţeşte, atât în autotratament, cât şi în tratamentul altei persoane (2 – 3 minute), deoarece folosim energia simbolurilor
- persoanelor decedate le putem trimite un singur tratament la distanţă, adăugând: “Dacă energia este primită, mulţumesc frumos. Dacă nu, să fie orientată unde e nevoie în univers.”

C. Scrisori către boală
“… nu mai am nevoie de tine, dă-mi drumul, nu te trimit la alţii, dar te rog să pleci de la mine…”
- după care vizualizăm o imagine vindecătoare şi spunem organului sau zonei afectate: “Te rog să mă scuzi că ţi-am provocat durerea.”

D. Prima lege a universului “Ce semeni, aceea culegi!”
A doua lege a universului “Spune-mi cu cine te întâlneşti, ca să-ţi spun cine eşti.”

E. Iniţierea în gradul II Reiki

Sesiunea II
A. Cum şi când folosim aceste simboluri pentru a transmite Reiki la distanţă
1. Transmiterea energiei Reiki către mai multe persoane
- vizualizăm persoanele în parte şi li se aplică simbolurile mental, spunând numele fiecărui simbol de 3 ori
- apoi aşez mâinile în cupă şi emit 5 – 7 minute Reiki
- sau le aşez pe propriul corp şi spun: “Mâinilor mele fizice în această poziţie Reiki le corespund mâinile mele energetice (avem o infinitate de mâini energetice) pentru … (se spune mental numele persoanei căreia i s-au aplicat simbolurile) în toate poziţiile Reiki, pentru binele lor superior (pentru o singură poziţie) (simbolurile se pot face cu privirea)
!!! NUMAI CU PERMISIUNEA PERSOANEI!!!
2. Transmiterea energiei către un grup de persoane care au ceva în comun
- se alege un membru al grupului ca reprezentant pentru întregul grup, căruia i se aplică simbolurile, spunându-li-se numele simbolurilor de 3 ori (nr. 1, 2, 3 sau 3, 2, 1)
- contraexemplu: dacă e vorba de vecini zgomotoşi, sală de spectacol, calamităţi naturale, persoane în comă, accident, copii mici – în aceste situaţii nu se cere permisiunea
3. Alte situaţii: transmiterea energiei către o persoană după imagine: fotografie, film
4. Transmiterea energiei în cursul unei convorbiri telefonice
5. Transmiterea energiei Reiki către autorul unei cărţi, compozitorul unei muzici, pictorul unui tablou (se face pentru a-i înţelege opera)
6. Transmiterea energiei în trecut pentru propria persoană sau pentru altcineva, inclusiv la momentul preconcepţiei, al concepţiei, al naşterii şi pentru fiecare an de viaţă “Cât timp mâinile mele fizice sunt în această poziţie Reiki, mâinile mele energetice vor fi pe… (se spune numele persoanei) la timpul respectiv, în toate poziţiile Reiki, spre binele … (meu, al său) superior.” a se combină cu iertarea sau autoiertarea
- semn că funcţionează este că la un moment dat trecutul nu ne mai apasă, nu ne mai afectează

7. Transmiterea energiei în viitor, examen, întruniri ( 5 – 7 minute: îmi transmit Reiki ca să am succes la examen)
8. Transmiterea energiei către animale şi plante
9. Transmiterea energiei pentru dezvoltarea şi expansiunea ideilor de bucurie, dragoste, armonie, bunăstare, abundenţă
10. Transmiterea energiei pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu alte persoane
11. Transmiterea energiei pentru propria dezvoltare personală prin intermediul unei fotografii cât mai recente, asupra căreia fac simbolurile, spunându-le numele de 3 ori şi spun: “Cât timp privesc această fotografie energia va fi transmisă pentru mine, pentru pasul următor pe care îl am de făcut în evoluţia mea spirituală în această viaţă.”
12. Transmiterea energiei celui care m-a iniţiat şi perfecţionat pe calea spirituală (“Transmit Victoriei energie Reiki pentru binele ei superior”)
13. Transmiterea energiei pentru a intra în rezonanţă cu personalităţi care sunt sau nu în viaţă
14. Transmiterea energiei pentru clarificarea unor obiective viitoare
15. Transmiterea energiei pe parscursul unei activităţi (conducând un autoturism, circulând cu metroul, avionul, urcând o scară, scriind ceva)
- după ce am activat simbolurile, spun: “Atât timp cât mâinile mele fizice ating volanul sau orice piesă a maşinii (stiloul, cartea, computerul, vioara, flautul etc.) energia Reiki va fi transmisă spre binele lui (al meu) superior. Ne putem continua activitatea, iar transmisia va avea loc; trebuie să fim doar conştienţi de ea, nu trebuie să ne concentrăm la ea.
16. Transmiterea energiei în cursul unui tratament sau autotratament prin poziţionarea mâinilor (gradul I Reiki); adică pentru fiecare poziţie Reiki activăm simbolurile.
La sfârşitul oricărei transmisii energetice frec discret mâinile şi suflu, pentru a tăia legătura energetică cu evenimentul asupra câruia am lucrat.

B. Legile care stau la baza sistemului REIKI USUI pentru a-l aplica cu succes şi creativitate

1. Reiki este aborbit de copilul interior – este unul dintre nivelurile principale ale fiinţei umane. El administrează sentimentele, forţa vieţii, capacitatea de a stabili relaţii cu exteriorul şi potenţialul subtil de acţiune. Acest fenomen are loc în funcţie de necesităţi şi, în plus, Reiki este orientat către toate dizarmoniile persoanei în cauză, la toate nivelurile existenţei sale.
Reiki nu poate fi impus sau introdus cu forţa în fiinţa umană. Fiecare boală oferă ocazia pentru cel în cauză să devină mai conştient, să-şi definească mai bine personalitatea, să-şi creeze o stare de echilibru care să-i permită să reacţioneze. Un factor important este încrederea pe care i-o insuflă practicantul Reiki pacientului.
Absenţa fricii, sentimentul de siguranţă, de acceptare şi integrare în relaţia terapeutică, sunt fundamentale. Toate acestea sunt valabile şi în cazul autotratamentului. Altfel spus, Reiki tratează şi vindecă bolile care nu sunt adânc ancorate în sufletul pacientului. Dacă întâlnim astfel de cazuri, mai întâi se face o chirurgie psihică, ceea ce poate face orice practicant de gradul III Reiki.
Pentru a trata eficace afecţiunile profunde, conştiinţa corporală trebuie să fie ferm convinsă de avantajul pe care îl prezintă vindecarea.
2. Reiki nu intervine direct asupra corpului, ci îl stimulează în asă fel, încât acesta conştientizează cât mai puternic funcţiile sale naturale
3. Reiki stimulează capacităţile de conservare şi păstrare a vitalităţii corpului. Este foarte importantă o alimentaţie adecvată, apă în cantitate suficientă, o bună calitate psihică şi energetică, precum şi stimulente adaptate stării persoanei în cauză. Succesul tratamentului depinde de gradul de libertate cu care persoana va lăsa să acţioneze creativitatea înnăscută în timpul unui astfel de proces de vindecare, precum şi de cantitatea de exerciţii la care îşi va supune corpul pentru a stimula metabolismul.
4. Cu cât afecţiunea e mai adânc înfiptă în psihicul pacientului, cu atât mai mult acesta trebuie să participe efectiv la vindecarea sa, fiind în mod conştient motivat să se schimbe, să devină flexibil şi deschis faţă de lucruri noi.
5. Reiki este cu atât mai eficace cu cât corpul spiritual şi sufletul sunt mai liberi şi mai vii.
Utilizarea pietrelor preţioase vindecătoare, aromoterapia, psihoterapia, masajele relaxante ajută foarte mult. Pe plan spiritual se creează un spaţiu de libertate mai mare, atât în viaţa particulară cât şi în cea spirituală şi profesională, renunţându-se la opiniile inhibitoare ale dezvoltării personale, favorizând schimbul, de asemeni conştient şi egal, al energiilor, pe plan spiritual.
Au loc dizolvarea legăturilor karmice prin armonizarea conştientă a energiilor.
6. Orice vindecare se realizează într-o manieră naturală şi, desigur, holistică. Pe plan sufletesc, procesul de vindecare are 3 etape:
a) “adevăr” – vindecarea începe cu conştiinţa; în general, are legătură cu durerea, suferinţa şi frica
b) “dragoste” – a opta pentru vitalitate şi a aspira la unitate înseamnă, de obicei, a ne expune la duşuri scoţiene, cu bucurii şi realizări, cu speranţe, pe de o parte, şi incertitudini, decepţii, căderi, pe de altă parte. Atunci individul adoptă o atitudine mai realistă, ajungând cu picioarele pe pământ.
c) “înţelepciune” – permite o utilizare creativă, constructivă şi stimulatoare a resurselor şi a aspectelor personalităţii, care sunt în general refulate şi stăpânite în subconştient; astfel, procesul de vindecare ia sfârşit.

În orice terapie bolnavul trebuie să colaboreze la propria vindecare, în sensul că el ia în considerare părţile neacceptate ale organismului său şi mesagerii acestuia, bolile, ca pe nişte ajutoare, în măsura în care aceste elemente sunt expresia semnificativă şi adecvată propriei persoane.
Trebuie să fie motivat, să integreze funcţiile şi nevoile în viaţa sa, dar şi să se identifice cu acestea, cu dragoste şi plăcere. Procesul de vindecare este complet în momentul în care persoana în cauză recunoaşte şi acceptă cu dragoste trecutul, pe de o parte, şi pe de altă parte, talentul, ajutorul, oportunitatea unei fericiri mai mari, într-o manieră constructivă şi creativă, atât pentru bunăstarea proprie, cât şi a celor din jurul său. În acel moment, boala, primul impuls spre dezvoltare, a devenit inutilă.
Dacă se întrerupe terapia Reiki în timpul crizei de vindecare, şansele de vindecare vor fi anulate. Dacă se depăşeşte criza de vindecare, are loc o vindecare rapidă şi o regenerare a părţilor bolnave.
Ca urmare, condiţiile care au generat maladia dispar.

7. Reiki nu vindecă ceea ce a fost distrus definitv. Organele sau părţile coprului “complet moarte” nu pot fi regenerate decât cel mult în limitele impuse de posibilităţile organismului respectiv.
Dacă dublura energetică subtilă – corpul eteric – care suportă structura fizică, este perturbată de o maladie incurabilă, în aşa măsură încât părţile sănătoase nu mai reuşesc să revitalizeze şi să regenereze organele sau zonele cu probleme, atunci Reiki ameliorează durerea, face ca individul să treacă mai uşor prin această perioadă, sufletul fiind nemuritor.
Prin Reiki se anulează sentimentul de disperare, de culpabilitate, generând o senzaţie de pace şi de uniune cu forţa creatoare. Cel care acceptă realitatea unei renaşteri, a unei vieţi după moarte şi a unei misiuni de ucenicie spirituală, înţelege importanţa tratamentului Reiki. Mai mult, Reiki nu generează dizarmonii sau boli.
Persoanele care au nevoie de dragoste şi de viaţă se tem adesea să devină mai iubitoare, “mai vii”, riscând încă de la început o reacţie de rspingere.
!!! Important!!!
1. Problemele acute delimitate cu precizie (răni, contuzii) se tratează local.
2. Problemele acute care afectează zone întinse ale corpului sau sunt legate de aspecte psihice necesită un tratament complet zilnic. Fiecare poziţie de tratement se menţine cel puţin 3 minute.
3. Poziţiile special sunt aplicate după tratamentul complet lung sau prescurtat; ele se folosesc în intervalul dintre 2 şedinţe şi se ţin cel puţin 20 minute.
Reiki stimulează metabolismul, implicit funcţiile de dezintoxicare ale coprului. Ca urmare, corpul pacientului devine mai sensibil şi mai sănătos în ansamblu, deci poate reacţiona la doze mai mici de medicamente. Numai medicul curant reduce dozele progresiv, pe măsură ce constată ameliorarea, respectiv vindecarea.
Reiki nu dă interacţiuni dizarmonice cu medicamentele.

“Nu am ajuns la înţelegerea legilor fundamentale ale universului prin mintea mea raţională.” A. Einstein

Sesiunea III

“Astfel ţi-am împărtăşit cunoaşterea, care-i mai tainică decât orice taină. Cercetând-o pe de-a întregul, fă cum vrei.” Bhagavad – Gita
1. Reiki şi cristaloterapia.
Partea I

Există situaţii când dorim să trimitem tratament la distanţă 24 de ore din 24. În acest caz, folosim un cristal de cuarţ. Cei care urmează calea binelui ştiu ce spune Mântuitorul: “Iată, v-am dat puterea să călcaţi peste şerpi şi peste scorpii şi peste toată puterea vrăjmaşului şi nimic nu vă va vătăma.” (Luca: 10, 19)
Istoria cristalelor cunoaşte multe versiuni şi numeroşi autori. Legendele continentelor Lemuria, Mu, Atlantida ne povestesc despre utilizarea cristalelor pentru a stoca şi genera energia necesară localităţilor vieţii cotidiene. Abuzul de aceste energii a fost una din cauzlele principale ale distrugerii acestor continente, unul după celălalt.

Energia radiată de cristale în mediul înconjurător are rolul de a aduce spiritualitatea, cunoaşterea adevărului, a legilor universului, determinând în tot mai mulţi terieri dezvoltarea conştiinţei, deschiderea spre lumină, aducerea în corpul fizic a corpului de lumină, provocând redeschiderea canalelor de comunicare cu divinitatea, cu universul, cu sursa primordială a vieţii.
Cristalele de cuarţ se întâlnesc în vecinătatea rocilor eruptive şi primare, ajungând la 1m lungime. S-au format prin cristalizare de soluţii saturate de bioxid de siliciu la presiune. Procesul este lent; pentru depunerea a câţiva mm de bioxid de siliciu sunt necesari mii de ani.
Datorită prezenţei unor impurităţi se cunosc o serie de cuarţuri colorate. Ametistul este violet datorită prezenţei fierului. În cuarţul roz există mangan sau titan. În cel fumuriu se află întipărite mineralele radioactive. Mărimea cristalelor este de la câţiva mm la câţiva m, acestea din urmă apar sub forma florilor de mină, a clusterelor.
Concrescenţa de mai multe cristale.
Într-o familie de cristale, fiecare are un model propriu energetic vibraţional, care se acordează în mod armonios cu vibraţiile celorlalţi ca într-o orchestră. Ei emit energia spontan, încărcându-se unul de la celălalt. Cuarţurile crescute într-un pat de argilă iau forma maclelor – îngrămădiri de cel puţin 2 indivizi au aceeaşi compoziţie. C. Gruiescu a găsit o categorie recentă de macle, unicate mondiale, la Ocna de Fier. În România, cristale de cuarţ se găsesc în Munţii Metaliferi din Apuseni, zona Baia Mare.
În lume, cele mai renumite cuarţuri provin din Brazilia şi Arcansas, SUA.
Pentru a folosi un cristal de cuarţ se lasă o noapte în apă cu sare, pentru a se şterge memoria de durere din timpul exploziei. Apoi se ia cristalul în mâna stângă, se fac cele 3 simboluri deasupra lui în aer cu mâna dreaptă şi se spune numele fiecărui simbol de 3 ori. Dacă am o fotografie recentă a persoanei, o aşez sub cristal (în palma stângă).
Îmi imaginez persoana, vizualizez persoana căreia vreau să-i transmit şi emit 7 – 10 minute energie Reiki. Apoi aşez cristalul pe fotografie şi-i găsesc un loc retras de ochii lumii, dar la lumină.
A doua zi (dacă e posibil la aceeaşi oră) procedez analog (simboluri şi emisie de energie Reiki prin intermediul cristalelor – 7-10 minute).
Tratamentul la distanţă durează 7, 9, 21, 72, 108 zile, în funcţie de problema ce o avem de rezolvat. La sfârşitul transmisiei zilnice frec discret mâinile şi suflu. La sfârşitul perioadei (7,9 etc. zile) se aşează cristalul într-o sită de plastic sub robinet, 2-3 minute. Apoi se şlefuieşte cu o cârpă moale şi este astfel pregătit pentru o nouă emisie energetică. Pentru orice situaţie, problemă sau proiect, se poate face un bileţel, dacă nu ai o fotografie, asupra căreia se acţionează ca mai sus. Afirmaţiile sunt rugăciuni moderne, formulate la timpul prezent, la afirmativ, şi ca şi cum s-au întâmplat. Exemplu: “Locul de muncă unde mă aflu (chiar dacă eşti şomer) este plin de armonie şi pace”. “În fiecare zi mă simt din ce în ce mai bine, din toate punctele de vedere”. “Fac această afacere să câştig şi eu şi ceilalţi”. “Merit o persoană cu care să trăiesc în armonie şi pace”.
Pe spatele fotografiei sau pe bileţel desenăm simbolurile. Iar la sfârşitul perioadei de 7, 9 etc. zile se aşează bileţelul sau fotografia pe o farfurioară şi i se dă foc. Se suflă cenuşa peste geam, balcon, în ideea că ultimele reziduuri energetice sunt trimise la uzina de reciclare a energiei universului. (dacă arde dintr-o dată = se rezolvă imediat).
1. Ametistul – este foarte potrivit pentru meditaţie. Se poate aşeza pe Ajna, persoana fiind la orizontală. Ametistul învaţă mentalul umilinţa pentru a putea deschide uşa spre gândirea superioară, permite experimentatorului să intre în oceanul de linişte şi să participe la serenitatea ce există dincolo de activitatea mentală cotidiană. Ţinut în mâna stângă în timpul meditaţiei, determină o relaxare a corpului fizic. Elimină stresul şi anxietatea, persoana fiind mai receptivă la trăirile din timpul meditaţiei. Ametistul armonizează cu cuarţul roz, este recomandat celor ce nu ştiu să trăiască bucuria vieţii, pentru că niciodată nu au fost iubiţi; celor care nu au simţit adevărata esenţă a iubirii, nefiind capabili să aibă acces la tărâmurile interne ale inimii.

2. Citrina – culoarea sa galben-portocalie măreşte lumina din jurul corpului, formând o aură protectoare persoanei, care se va simţi încrezătoare şi în siguranţă. Armonizează Manipura.
3. Cuarţul fumuriu – este cel mai strălucitor dintre toate pietrele închise la culoare. Stimulează şi purifică prima chakră. E benefic pentru rezolvarea depresiilor. Ajută pe cei care au aspiraţii înalte, dar sunt incapabili să se ridice la standardele lor. Facilitează eliminarea unor subpresoare inutile, obţinându-se o libertate care permite persoanei să fie mai bine acordată la lumină.
4. Carneol (carmeliana) – o agată roşie-portocalie. Este un simbol al puterii şi al frumuseţii. Ca piatră indigenă pământeană, conţine înregistrările planetei şi, ca urmare, poate fi folosită în regresii, în timp şi spaţiu. În meditaţii determină focalizarea minţii spre intenţii şi scopuri mai înalte. În terapie s-a dovedit a fi utilă în cazuri de infertilitate şi impotenţă. Prin culoarea sa ajută la purificarea sângelui, la curăţirea organelor de reproducere, de blocaje energetice care pot diminua procreaţia.
5. Aventuriana verde – reflectă o culoare pură, folosind la alinarea inimii, în neutralizarea unor emoţii adunate şi subpresate, serveşte la echilibrare şi bunăstare, dizolvă orice sentiment care duce la constricţia activităţii plexului solar şi al Anahatei. Este considerat un panaceu universal. Terapia aventurinei poate fi combinată cu malahita, care aduce la suprafaţă suferinţele. Pentru terapie şi activarea chakrei Anahata se asociază aventurina cu cuarţul roz.
6. Opalul prezintă o iridizare asemănătoare curcubeului. Se foloseşte când vrem să amplificăm sentimentul de veselie, exuberanţă. Conţine până la 30% apă. Este prietenul aceluia care este propriul său prieten.
7. Agata albastră – prin culoarea sa lucrează cel mai bine pe a cincea chakră. Mai există pietre albastre, ca: turcoaza, crisocola, lorimarul, acvamarina, dar cea care iradiază o pace deosebită este agata albastră. Ea este ideală pentru bărbaţii şi femeile care doresc să-şi exprime direct, fără ocolişuri, ceea ce simt şi gândesc. Amplasată pe Vishuda – determină verbalizarea gândurilor şi sentimentelor cunoscute sau nu.
8. Heliotropa (piatra sângelui) – se foloseşte în afecţiuni ale ficatului, rinichilor, splinei; se poate plasa pe corp în zone congestionate sau cu circulaţia îngreunată sau deasupra organelor ce urmează a fi purificată. S-au obţinut rezultate spectaculoase în leucemii, cancer, în boli ale măduvei osoase, ale stomacului, ale organelor sexuale. La Paris, într-o colecţie particulară, există un bust reprezentând pe Iisus sculptat într-o singură heliotropă enormă.
Heliotropa are nişte pete albe, roşii sau negre. Artistul a lucrat de aşa manieră, încât petele roşii sugerează picăturile de sânge ivite din cauza coroanei de spini.

B. Chirurgia emoţională pe inimă
1. Simbolul de inimă: SHI – KA – SEI – KI
- se foloseşte pentru boli de inimă, pentru suferinţe sentimentale – alinare, pentru echilibrare de chakre, alături de celelalte 3 simboluri
- se foloseşte în chirurgia enoţională

2. Chirurgia emoţională – meditaţie

C. Iniţiere la inimă şi la picioare
Sesiunea IV

A. Tehnici japoneze de Reiki: partea II
1. Tehnica HESO CHIRYO.
Cu degetul 3 se face o presiune lejeră pe buric, direct pe piele, până simţim pulsul în deget, ochii fiind închişi (nu contează ce mână folosim). Când simt pulsul las energia din cap şi din deget să se contopească. Scopul acestei tehnici: pentru a ne armoniza pentru o pace interioară, pentru a ne centra. Se poate face oriunde şi oricând, 1, 2, 3 – 5 minute.

2. Tehnica JOSHIN - KOKI – HO
Este o tehnică de vibraţie, pentru că ridică nivelul energetic; este interzisă celor cu tensiune şi astm. Se execută în picioare, cu picioarele uşor depărtate, se inspiră prin coroană, cu limba în cerul gurii şi vizualizăm că energia care intră o conducem la chakra 2 şi apoi ne umple tot corpul. Cu respiraţia oprită vizualizăm energia care ne umple corpul. Şi când considerăm că suntem plini ne relaxăm, expirăm şi dăm drumul la energie prin mâini, prin tălpi, prin tot corpul. Se poate practica oricând, în stări de apatie şi de depresie, mai ales.

3. Tehnica JAKI – KIRI – HO
Este o metodă de curăţat obiecte de vibraţii negative. Se aşează obiectul de curăţat în mâna stângă. Se inspiră cu limba în cerul gurii şi se fac 2 pase cu respiraţia oprită; la a treia pasă se opreşte mâna dominantă deasupra obiectului, se expiră deasupra lui şi mişcăm mâna spre exterior. Argintul, ca şi pietrele, adună energie negativă. De aceea, acestea se curăţă din când în când cu JAKI – KIRI – JOKO – HO. Apa cu sare este agresivă şi o folosim doar prima dată când lucrăm cu cristalele. Soarele are rolul de a încărca. !!! Cristalul nu trebuie atins de nimeni!!!
“Nimeni nu mă atinge, pentru că sunt protecţie divină” “ Înapoia mea”
4. Tehnica REI – JI - HO

Se execută înaintea oricărui tratament, în 3 etape:
1. Cu mâinile în poziţia Gassho anunţi intenţia de a da tratament Reiki, spunând: “Voi utiliza energia Reiki”.
2. Se face o mică rugăciune, specifică mie, pe care o închei spunând: “Pentru binele persoanei, la toate nivelele”.
3. Ridic mâinile la cel de-al treilea ochi, atingând cu vârfurile degetelor Ajna şi cer energie Reiki să-mi ghideze mâinile în poziţiile în care persoana are mai mare nevoie. Nu facem poziţiile clasice, acelea din fişe, şi nici nu avem nevoie să ştim de ce mâinile s-au dus în această poziţie sau în aceste poziţii. Nu există timp minim sau maxim, şi cu cât dăm mai multă importanţă şi atenţie, cu atât funcţionează mai bine (se vizualizează simbolurile).

5. LAZER – HO (laser ho)
Degetele de la mâna stângă strâns unite, se ţin în sus, funcţionând ca o antenă, ca un releu. Degetul mare, mijlociu şi inelarul de la mâna dreaptă (1, 3, 4) sunt unite şi se aplică pe abcese, tumori, pe tot ce trebuie dispersat (noduli); durata – după intuiţie.

6. KO – KI – HO (tehnica suflatului)
Cu limba în cerul gurii se desenează CHO - KU – REI şi se suflă pe locul unde suntem poziţionaţi cu mâinile. Intuiţia este foarte importantă. Se poate sufla pe o hârtie, pe un proiect necondiţionat – cerere, lucrări, teze, curs, carte, set de lucrări. Astfel, curăţim de energie negativă şi-i dăm forţă.

7. GYO – SHI – HO (tehnica privirii fixe)
Tehnica constă în a focaliza locul unde vrem să trimitem energie cu ochii. Înseamnă a privi pe cineva cu iubire, privirea este pierdută, focalizarea se face în spatele persoanei – şi trimit energie. La un moment dat este posibil să se vadă aura persoanei.

8. SHO – CHO - REIKI
Este Reiji – Ho (punctul 4) practicat în grup.

9. Meditaţia UNRO. Se practică 10 – 15 minute pe zi, 3 luni, cu pauză de 2 săptămâni, apoi iar 2 luni. Corpul este lăsat să se mişte liber, nu creăm mişcarea, de aceea este bine să o realizăm fără muzică.

10. SEI –HE – KI – CHI – RYO (tehnica fără nume)
Se foloseşte simbolul mental emoţional SEI – HEI – KI. Se utilizează pentru a schimba anumite trăsături de caracter. Începem cu noi, formulând afirmaţii pozitive, şi la prezent. Exemplu: “Am un echilibru şi un calm interior perfect”.
“Sunt o persoană plină de răbdare”.
“Ajung întotdeauna la timp oriunde am de mers”.
“Sunt o persoană armonioasă şi am o relaţie de cuplu perfectă pentru mine, în armonie cu universul”.
Se aşează mâna stângă pe frunte şi dreapta pe occipital. Se activează SEI – HE – KI şi se repetă afirmaţia timp de 7 – 10 minute. Apoi se ia mâna stângă de pe frunte şi se mai continuă câteva minute cu mâna dreaptă. Dacă vrem să ajutăm pe cineva cu această tehnică îl îndrumăm să-şi spună afirmaţia, dirijându-l spre ce afirmaţii doreşte.
Se activează SEI – HE – KI în timp ce ţinem mâna stângă pe frunte şi dreapta pe occipital (pe capul pacientului) în timp ce el mental repetă fraza (pe care poate să nu mi-o spună). Apoi luăm mâna stângă de pe frunte (după 7 – 10 minute) şi mai continuăm cu dreapta câteva minute.
Exemplu: dacă vrea să renunţe la fumat, este o persoană nervoasă etc.
“Mulţumesc frumos 24 de ore din 24 de ore”


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu