vineri, 17 septembrie 2010 | By: andra_30_tm

Initiere in Reiki

Initierea in REIKI Traditional sau USUI SHIKI REIKI RYOHO este un dar de la Dumnezeu, un sistem de vindecare dar şi o cale de a-ţi accelera dezvoltarea spirituală. Reiki se manifesta prin Lumina!
Reiki,in japoneza, are mai multe intelesuri:
REI – intelepciunea divina, minune, universal, luminozitatea divina, omniprezent, stralucitor, universal, clar, etc.
KI – energia vitala, forta universala, forta generatoare a cerului si a pamantului. (In chineza se numeste chi, in sanscrita – prana, in crestinism lumina etc.)
Exista o sursa de lumina care in Reiki este numita SURSA UNIVERSALA DE ENERGIE, dar care este aceeasi cu sursa pranei sau cu Duhul Sfant ortodox.
Tu, îi poţi ajuta pe ceilalti sa se vindece, pasind in Lumina. Reiki este o energie veche din timpuri atlante. Este un sistem de împuternicire prin IUBIRE, prin care oamenii se pot vindeca pe ei înşişi, pe alţii şi pe Mama Pământ. Nu este nimeni pe pământ care să nu o poate face. Toti cursantii mei au primit energia vindecătoare în mâini. Şi IUBIRE în inimă.
Iata cateva din definitiile ce au fost date de-a lungul timpului acestui minunat sistem:
  • Tehnica de vindecare spirituala (Mikao Usui)
  • Intelepciune si Adevar (Hawayo Takata)
  • Stiinta si Arta (Hawayo Takata)
  • Iata in jurul nostru un spatiu enorm care ne inconjoara. Acesta este Universul. El este o enorma si infinita energie, este ultima sursa a Creatorului. Ea nu vine de la soare, de la luna sau de la stele. Este o forta fara limite care face ca plantele sa creasca, iar pasarile sa zboare. Cand o fiinta umana are dureri sau probleme, atunci poate apela la aceasta. Ea este o sursa eterica, o mare putere care ne revitalizeaza, care restabileste armonia. Aceasta este Natura, este Dumnezeu, puterea Sa pe care El a facut-o disponibila pentru toti copiii sai. In japoneza aceasta se numeste Reiki (Hawayo Takata)
  • Cred ca exista o unica fiinta Suprema – Infinitul Absolut – o forta dinamica care guverneaza lumea si Universul. Ea este o putere spirituala invizibila care vibreaza. Ea este deci absoluta! O putem numi Reiki! Fiind o forta universala data de Marele Spirit Divin, ea apartine tuturor celor care o cauta si doresc sa invete arta vindecarii (Hawayo Takata)
  • Energia Spirituala a Fortei Vietii (rev.Joseph Sparti)
Reiki este o energie a fortei vitale, invizibila dar palpabila, infuzeaza si patrunde toate formele de viata. Aceasta energie este infinita si pura.
In mod natural ne luam aceasta energie prin rugaciune, prin impartasanie, prin apa sfintita de la preot care are acces direct la sursa universala (Duhul Sfant).
Oamenii au practicat arta punerii mainilor spre vindecare de la inceputul timpurilor. Această energie este cunoscută sub mai multe nume: CHI (în China), PRANA (în India), REIKI (în Japonia).Este un instinct natural sa pui mana pe cel ranit, trist sau bolnav. Mamele sunt un exemplu in acest sens, cand copilul este bolnav ea pune mana in locul dureros.  Atingerea umana inseamna vindecare si dragoste. Aceasta energie este una si aceeasi  cu energia folosita de practicantii Reiki. Vindecatorul Reiki are acces la acesta energie si datorita INITIERII pe care o primeste, care elimina blocajele din canalele de energie ale corpului sau.
Initierea, punerea pe lungimea de unda cu energia Reiki, ii creste vindecatorului propria energie universala. In acelasi timp  conecteaza practicantul Reiki cu sursa de energie universala. Reiki nu este numai pentru cei ce vor sa practice vindecarea, deci sa devina vindecatori, ci este si pentru oamenii simpli, care nu au aspiratii de acest gen, ci doresc numai sa se perfectioneze din punct de vedere spiritual. INIŢIEREA creează un vindecător, după patru iniţieri succesive.
Persoana iniţiată primeşte un dar de la Dumnezeu. După ce ai primit nivelul REIKI l, nu ai altceva de făcut decât să-ţi pui mâinile pe tine sau pe altul şi energia va începe să curgă prin mâinile tale. Când începi să practici REIKI, poţi experimenta lucruri noi, deosebite. Unii simt mai mult decât alţii. Unii nu simt nimic. Dar, oricum ar simţi ei, sigur canalizează energia. Poţi simţi căldură în mâini ca şi cum ai fi conectat la o reţea electrică. Dar, de câte ori pui mâna pe tine sau pe altcineva, energia este acolo.
Reiki va da posibilitatea de autovindecare atat fizic cat si spiritual. Este un mod de a abandona vechi obisnuinte sau dependente, de a vindeca la nivel mental si emotional.
Trebuie tinut cont de catre vindecatorul Reiki, ca bolile isi au originea in modificarile produse in corpurile emotional si mental, transmise ulterior corpului fizic. Reducand cauza efectul dispare. Energia fricii trebuie mutata in dragoste, asta inseamna sa dam pacientului sprijin prin Iubire. Acceptand confesiunea pacientului, ii dam posibilitatea acestuia sa descopere el insusi sursa raului, care pot fi experiente chiar de vieti precedente. Se intampla uneori ca vindecarea sa fie blocata voit de catre pacient si acest lucru se intampla atunci cand pacientul nu crede in vindecare. Intotdeuna pacientul trebuie sa isi dea acceptul sa fie vindecat.  Aceasta va insemna ca este deschis colaborarii cu energia. Nu se forteaza vindecarea nimanui!
Reiki este o forma de manifestare a puritatii inimii noastre!
Istoria Reiki
REIKI a fost un sistem de vindecare folosit în antica Atlantidă, creat de către un mare preot, la templul VINDECĂRII, preot care este acum cunoscut sub numele de Maestrul Spiritual (Ascensionat) St. Germain.
Insa fondatorul acestui sistem este Mikao Usui (1865-1926). El a readus aceasta practica pe Pamant printr-o experienta avuta  in anul 1922. An in care acesta a urcat pe muntele Kurama si a tinut post negru 21 de zile, dupa ce in prealabil incerca sa afle taina vindecarilor facute de Iisus Hristos. In ziua 21  primeste aceasta energie pe care o numeste REIKI. Transmite mai departe Reiki-ul lui Chujiro Hayashi care mai departe doamnei Hawayo Takata.  Aceasta aduce Reiki-ul in America unde instruieste 22 de maestri. Acestia au fondat societati de Reiki, iar fiecare si-a pus amprenta mai mult sau mai putin pe acest sistem, astfel la oara actuala pe langa diferentele de la un maestru la altul mai sunt si peste 100 de alte ramuri asa zise nontraditionale sau moderne. Oricum ar fi, este o eroare grava a sustine ca Reiki-ul meu este mai bun decat al tau, sau invers. Toate functioneaza, exista insa diferente la simboluri si vibratiile la care acestea conecteaza, plus diferente la ritualul de initiere (acordaj). In rest totul depinde de practica si nivelul spiritual al fiecaruia.
Cele doua percepte Reiki
PERSOANA TREBUIE SĂ CEARĂ (să fie vindecată sau iniţiată)
Noi trebuie să cerem să fim vindecaţi. Prin a cere, noi ne deschidem la nivelul gâtului. Când verbalizăm şi ne auzim spunând: „Vreau să schimb starea în care mă aflu, vreau să-mi schimb starea de existenţă!”. Prin această cerere, persoana respectivă afirmă o decizie conştientă, de a se implica în procesul de vindecare. Această cerere poate fi făcută de asemeni la nivelul sufletului (cererea de vindecare să fie făcută din tot sufletul persoanei care o solicită).
Ca vindecător REIKI, tu eşti viaductul, canalul prin care curge energia REIKI. Este esenţial să asculţi şi să-ţi oferi serviciile unei cereri venite din tot sufletul.
TREBUIE SĂ EXISTE UN SCHIMB DE ENERGIE PENTRU SERVICIU
Energia vindecătoare aparţine universului şi lui Dumnezeu. Totuşi există necesitatea unui schimb creativ de la pacient la vindecător, care îşi pune la dispoziţia pacientului timpul şi serviciul său oferit pacientului pentru vindecare.
Dacă oferă ceva gratis, aceasta cauzează un dezechilibru datorită unei obligaţii care trebuie plătite. Schimbul de energie între cele două persoane implicate menţine echilibrul. Schimbul de energie poate implica orice, de la conceptul de energie precipitată (bani), până la schimbul de servicii. Cei care practică REIKI la un nivel profesional, îşi stabilesc o sumă fixă pentru onorariu. Acest onorariu reprezintă valoarea serviciului care este considerat de majoritatea oamenilor ca o realitate completă. Starea de sănătate este ea însăşi o valoare şi reflectă, în ultimă instanţă, sentimentele de dragoste de sine şi de apreciere de sine ale persoanei care doreşte să se vindece.
Principiile Reiki
DOAR ASTĂZI SĂ AM ÎNCREDERE DEPLINĂ (să trăiesc „acum”)
  • Toate lucrurile se întâmplă în concordanţă cu vointa Divină.
  • Am să ascult de sfatul Sinelui meu Superior şi voi da voie vieţii şi muncii mele să se desfăşoare în limitele planului Divin.
  • A-mi face griji, a mă nelinişti, înseamnă a nu avea încredere în rolul pe care Dumnezeu îl joacă în viaţa noastră.
  • Dacă noi vom asculta de vocea noastră interioară, noi vom creşte, vom ajunge să recunoaştem şi accepta locul pe care îl ocupăm în lume şi să pornim de aici inainte în dragoste şi compasiune.
DOAR ASTĂZI SĂ MUNCESC CINSTIT
  • Mă iubesc pe mine însămi suficient de mult ca să-mi dau seama că acţiunile mele afectează pe ceilalţi.
  • Am face munca cu onestitate, înseamnă a fi cinstit faţă de mine însămi. Dacă vom creea armonie în noi înşine, ajutăm la armonizarea lumii.
  • Dacă colaborăm la dragoste şi echilibru, vom avea parte de aceste binefaceri în propria noastră viaţă. Încearcă să vezi încercările vieţii ca lecţii pe care Dumnezeu încearcă să ţi le ofere pentru a-ţi da şansa de a învăţa.
  • A fi spiritual înseamnă a fi conştient de propriile tale nevoi, precum şi de nevoile altora.
  • Desăvârşirea vine din străduinţa cinstită pe care o facem în fiecare zi pentru a ne perfecţiona pe noi şi pentru a ajuta pe alţii.
DOAR ASTĂZI ÎMI VOI ACCEPTA BINEFACERILE (în sens Christic, binefacerile sunt lecţii de viaţă atât rele cât şi bune)
  • Aceasta înseamnă că mă voi uita la viaţa mea şi voi aprecia ce am cu adevărat. Cheia a avea tot ceea ce îţi trebuie, este să vizualizezi pozitiv, să gândeşti pozitiv, pentru că obţii tot ceea ce gândeşti.
  • Învaţă să gândeşti în mod constructiv şi astfel să-ţi aduci în viaţă energiile de care ai într-adevăr nevoie.
  • Dacă gândeşti lumină, va fi lumină. Dacă gândeşti întuneric (ai gânduri întunecate), tu vei deveni întunecat. Dă-i voie spiritului tău să-ţi spună de ce ai tu neapărat nevoie.
  • Noi suntem lumina lui Dumnezeu pe pământ, aşa că lasă lumina să se manifeste prin tine, în adevăr, frumuseţe, armonie, dragoste şi îndestulare.
NUMAI ASTĂZI VOI FI ÎMPĂCAT
  • Atunci când eşti furios, eşti controlat. A fi furios înseamnă a fi controlat de altceva sau altcineva.
  • Este o încăpăţânare de a nu vedea, de a nu lua în seamă lucruri despre tine care nu-ţi fac plăcere.
  • Furia te limitează şi-ţi produce neajunsuri fizice şi emoţionale. Energia este viaţă şi dacă eşti furios, furia ta pătrunde în mâncare, în materialul locuinţei şi în toate formele de viaţă din universul nostru. Această energie a furiei trebuie transformată în dragoste şi echilibru. Zâmbeşte şi primeşte zâmbetul altora. Dragostea va răspunde cu dragoste. Gândeşte roz, aceasta este culoarea iubirii.
NUMAI ASTĂZI VOI AVEA RESPECT PENTRU TOT CE ESTE VIAŢĂ
  • Ni s-au oferit toate condiţiile pentru a trăi în armonie şi respect. Până nu vom învăţa să ne respectăm şi să ne iubim pe noi înşine, nu vom fi în stare să respectăm şi să iubim pe alţii şi să fim în armonie cu planul Divin.
  • Noi, ca vindecători, suntem instrumentele planului divin şi trebuie să le arătăm celorlalţi calea spre dragoste şi compasiune. Pământul este o fiinţă vie, iubitoare, trebuie să înţelegem aceasta şi să-l ajutăm pentru a reajunge la echilibrul iniţial. Umanitatea a abuzat de pământ (mama lor) iar noi trebuie să-l ajutăm să se vindece. Numai prin aceasta vom putea să devenim întregi (conform planului divin).
Initierea
Initierea Reiki este un ritual prin care practicantul este racordat la sursa de energie universala. Initierea are 3 mari componente: cea fizica unde maestrul efectueaza un anume ritual, cea energetica unde se deschid anumiti centrii energetici si se curata anumite meridiane energetice si componenta spirituala unde practicanutul primeste un anumit nr de ghizi de Lumina, o cunoastrere la nivelul sinelui si daruri de la Divinitiate. Toate accestea fiind oferite de Divinitate spre a evolua si a ne indeplini misiunea personala pe aceasta planeta.  Cu fiecare initiere primita creste si responsabilitatea maestrului/practicantului fata de el, de oamenii pe care trebuie sa ii ajute sau sa ii invete si fata de Divinitate.
Criza de vindecare
Dupa initierea Reiki poate aparea asa numita criza de vindecare. Ea dureaza 21 de zile in care trebuie efectuat autotratamentul zilnic (elevul va primi manualul cu toate informatiile necesare). Aceasta criza apare pentru ca practicantul a fost racordat la o energie superioara, iar corpul are in componenta si energii si entitati  care in momentul ridicarii vibratiei interne vor fi eliminate. Aceste energii si entitati  in timpul eliminarii vor trece prin campuri, unele provocand durere. In concluzie in primele 21 de zile de la initiere este posibil nu obligatoriu sa aveti dureri, dar nu este nici o problema, corpul dumneavoastra se purifica.
Procesul de purificare poate imbraca orice simtom si se poate manifesta precum o gripa, prin curgerea nasului, tuse, stranut, somnolenta, insomnii, transpiratii sau absolut nici un simptom.
In aceasta perioada de 21 de zile este recomandata efectuarea autotratamentului zilnic si consumul de cat mai multe lichide (de preferat energizate sau apa sfintita).
Structura sistemului Reiki Usui Traditional cuprinde:
Gradul I- Shoden – Deschiderea canalului Reiki – după iniţiere, practicantul poate face tratament prin punerea mâinilor, fie pentru el însuşi, ca autotratament, fie pentru alţii. Poziţiile de punere a mâinilor sunt simple şi intuitive, se merge pe principiul de sus în jos, urmărindu-se chakrele, pe faţa şi pe spatele trupului. De asemenea se aplică mâinile în locurile durerose. (vezi manual curs)
Gradul al II-leaDezvoltarea abilitatii de vindecare si a puterii energiei Reiki -după iniţiere, practicantul primeşte primele simboluri Reiki, cu ajutorul cărora îşi poate activa palmele pentru o mai mare eficienţă şi poate face tratament şi prin realizarea şi vizualizarea simbolurilor în anumite puncte bine precizate. De asemenea, simbolurile permit curăţarea încăperilor de energii negative, dăunătoare, curăţarea şi energizarea mâncării, dar şi trimiterea luminii la distanţă, crearea câmpurilor de protecţie
Gradul al III-leaAuto-purificarea si vindecarea corpului fizic, mental si emotional, dezvoltarea capacitatilor senzoriale – după iniţiere, practicantul primeşte noi simboluri şi învaţă tehnici suplimentare.
Maestru elevul daca a atins un anumid grad de cunoastere si evolutie spirituala poate primi maiestria Reiki, din acel moment poate face initieri si acordaje.
bibliografie John Armitage
In acest moment in lume sunt peste 100 de  sisteme Reiki care difera intre ele prin nivelul vibratiei energiei cu care ne pune in contact. Ai nevoie de aceste sisteme numai daca simti acest lucru si nu pentru ca este la moda sa ai cat mai multe.  Reiki inseamna conoastere si evolutie spirituala, insemna vindecare si iubire neconditionata. Iata cateva din aceste  siteme descrise in articolul “Sisteme Reiki”
Te astept cu drag !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu